in

Deze hond is al 10 jaar aan de muur vastgeketend. Maar als deze man over het hek klimt, gebeurt er dit. Wat een held!

Jared Piper komt onderweg naar zijn werk elke dag voorbij een tuin waarin een hond zit. Na een tijdje valt het hem op dat er nooit iemand voor de hond zorgt of met haar speelt. Integendeel: de viervoeter zit altijd buiten in de brandende zon – dag en nacht. Ze is erg angstig en blaft naar iedereen die in de buurt komt.

Haar vacht zit helemaal onder de gezwellen, ze werd nooit gewassen en de vliegjes vreten aan het vlees van haar wonden in de oren. Jared kan dit niet langer aanzien en dus bezoekt hij de hond elke dag.

Hij voedert haar lekkers en streelt haar door het hek over de neus. Maar op een dag komt het baasje van de verwaarloosde hond naar buiten.

Dan weet Jared: Hij moet de hond redden, want hij kan het echt niet langer aanzien hoe de hond haar leven vastgeketend moet doorbrengen.

Lees ook  Wat een vreemd zicht! Zo zouden dieren eruit zien als hun ogen zoals de onze naar voren gericht waren.

Als hij dat aan de eigenares zegt, lacht ze alleen maar eens. De hond ligt al zeker 10 tot 15 jaar buiten vastgeketend, zegt ze. Maar ze voelt zich op geen enkele manier schuldig, laat staan dat ze medelijden heeft met de hond. Integendeel: Ze maakt zich zelfs vrolijk over het leed van haar hond.

Maar Jared kan haar overhalen om hem de hond te geven. “Hij is gevaarlijk en ze bijt” zegt de vrouw, maar Jared geeft niet af. En zo schenkt Jared haar de vrijheid en noemt haar “Rusty Diamond” (roestige diamant). Voor Rusty is dit de eerste wandeling in jaren – en ze geniet er zichtbaar van.

Rusty moet eerst gewassen worden, want de vlooien en vliegen zitten diep in haar vacht. Ze laat het zich allemaal gewillig welgevallen.

Lees ook  Braziliaanse wesp eet pasgeboren vogeltje

Gelukkig heeft ze haar liefdevolle natuur door de jaren heen niet verloren. Ondertussen heeft ze bij Jared een liefdevolle thuis met een grote tuin gevonden.

Ze heeft er zelfs een heleboel hondenvriendjes bij gekregen. En zo leeft Rusty, die tien jaar lang of meer aan ketting heeft vastgelegen, nog lang en gelukkig bij iemand die echt om haar geeft.

Hieronder kan je het hele verhaal van Jared en Rusty nog eens bekijken. De moed van Jared verspreidde zich als een lopend vuurtje over het internet. De video werd ondertussen al meer dan twee miljoen keer aangeklikt. Met dank aan mensen als Jared krijgen verwaarloosde en mishandelde dieren toch nog een tweede kans. DEEL dit ongelooflijke voorbeeld daarom met iedereen die je kent!

Moeder bevalt van een drieling. Dagen later krijgt vader nieuws wat hem schokt. Wat is dit verschrikkelijk!

De 27-jarige legt haar dode baby elke dag in het 8 graden koude bedje. Nu wil ze dit ook voor andere ouders mogelijk maken.