in

Deze crimineel (24) deed valse moordbekentenis voor 1,5 miljoen euro, nu is hij wéér opgepakt

Een 24-jarige man uit het Brabantse Oss die vorige week is aangehouden in een grootschalig onderzoek naar een beruchte criminele familie, is de man die in juni 2018 een valse bekentenis aflegde over een dodelijke schietpartij, waarbij Ossenaar Peter Netten om het leven kwam.

Deze Kaan D. werd in december 2018 vrijgelaten omdat politie en justitie aanwijzingen hadden dat hij de valse bekentenis aflegde in ruil voor 1,5 miljoen euro.

Peter Netten werd op 4 juni 2018 doodgeschoten bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat in Oss, het hoofdkwartier van de familie R., al sinds november het doelwit van Operatie Alfa, een grootschalig onderzoek naar de familie.

Vier dagen later ging Kaan D. naar het politiebureau om daar te melden dat hij Netten had doodgeschoten. Het was noodweer, hij of ik, was het verhaal dat hij daarbij ophing. Na een half jaar in de gevangenis te hebben gezeten, werd hij op 4 december weer vrijgelaten.

Lees ook  Zelfs na dodelijk ongeval lesje nog niet geleerd: bestuurder opnieuw gepakt voor gevaarlijk rijgedrag

Beloning 1,5 miljoen
Tijdens de rechtszaak van 3 december maakte justitie bekend dat ze informatie had gekregen dat D. de schuld van de dodelijke schietpartij op zich zou willen nemen in ruil voor 1,5 miljoen euro.

Die zou hem in het vooruitzicht zijn gesteld door Martien R., de man die wordt gezien als de ‘godfather’ van de familie en sinds 13 november zelf vast zit. R. zou op deze manier zijn eigen zoon Anton, die ook betrokken was bij de dodelijke schietpartij, uit de wind willen houden.

Justitie verdenkt Kaan D. nu van het lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en vuurwapenbezit.

Zijn advocaat Mark Nillesen zegt niet te weten of D. sinds zijn vrijlating in december 2018 in Oss is blijven wonen. Toen in de rechtszaal duidelijk werd dat hij een valse bekentenis had afgelegd, werd gevreesd voor zijn veiligheid.

Lees ook  Ex-minnares Pechtold, Anne Lok, bevallen van een zoon

Ik hoop dat je hiermee kunt leven, Kaan”, riep één van de nabestaanden van Peter Netten toen de parketpolitie hem wegvoerde uit de rechtszaal.

Oom Martien R.
Behalve Kaan D. werden vorige week nog twee andere mannen (53 en 75 jaar oud) gearresteerd die ‘handlangers’ zouden zijn van de familie R.

Anders dan de politie vorige week meldde, behoort de 75-jarige man wel tot de familie R.

Het gaat om een oom van Martien R., die vroeger actief was als autosloper.

Sinds het begin van de Operatie Alfa hebben politie en justitie nu vijftien mensen aangehouden, van wie er acht tot de familie R. behoren.

De verdachten die in november zijn opgepakt, staan op 17 februari terecht in de eerste pro forma-zitting in de Bossche rechtbank.

Zieke juf Saskia (33) bereidt zich na vermoeiende reis voor op operatie in Barcelona

Dierentuin kan zich niet veroorloven leeuwen te voeden – nu vechten ze voor hun levens