in

De overlevingskansen van deze baby waren érg klein nadat hij geboren werd met een half hart, maar dan gebeurt dit

Charlie werd 2 oktober geboren met maar een half werkend hart. Dit maakte zijn overlevingskansen uiteraard zeer klein. Zijn ouders dachten al dat ze hun baby niet lang in leven zouden kunnen houden, maar dan gebeurt het onbedenkelijke…

Het is vaak zeer moeilijk om een donor te vinden. Zeker voor baby’s. Toch was er één familie die besloot om het hart van hun gestorven baby te doneren. Charlie was amper acht weken oud toen hij de transplantatie onderging.

De ouders, Tracie en Steven uit Groot-Brittannië, hun geluk kan niet op. Hoewel ze ook beseffen dat door dit leven te redden, er elders iemand zijn kind verloren is… “We beseffen dat er ergens een geweldige familie is, dat ons het mooiste, meest onbetaalbare cadeau ooit heeft gegeven. In hun donkerste tijden dachten ze nog steeds aan anderen”, aldus de dankbare ouders.

Lees ook  Covid-19 leidt tot hersenschade, ontdekken Nederlandse onderzoekers: “Het immuunsysteem slaat op hol”

“Die mensen zijn zo speciaal. ‘Dank u’, klinkt zelfs niet eens groot genoeg om tegen hen te zeggen. Zij gaven onze zoon een tweede kans in het leven, en daarvoor zullen we eeuwig dankbaar zijn.”

Toch is al het gevaar nog niet geweken, en zijn de ouders ondanks alles nog voorzichtig in hun uitspraken. “De operatie is nog maar net gedaan en het is dus nog te vroeg om al volledig victorie te kraaien. Zo een transplantatie is een zeer zware ingreep voor zo een kleine, jonge baby. We moeten zijn herstel zeker nog afwachten.”

Lees ook  Kinderen (12, 13) zwaargewond na auto-ongeluk Erasmusbrug

“Maar hij is nu al zo ver geraakt, we kunnen niet trotser zijn op hem. Hij is een levende held, onze kleine strijder.”

Zo zag je Samson en Gert nog nooit

Ze redde een babyvogeltje. Toen de vrouw kanker kreeg, bewees het vogeltje haar een dienst terug.