in

Deze 30-jarige vrouw voorziet haar medepassagier op het vliegtuig die zich aan haar overgewicht stoort van een passend antwoord.

Natalie Hage is 30 en ze is wat ronder dan de meeste vrouwen. Ze neemt een vlucht naar Los Angeles voor een fotosessie. Ze is studente, maar ook model en blogschrijfster. Daarin schrijft ze over zelfzekerheid bij dames met een maatje meer.

In het vliegtuig zit er naast haar een man die duidelijk niet met haar lichaam gediend is. Wat ze tijdens de vlucht ervaart, legt ze haarfijn uit op haar Instagrampagina.

“Ik beef er nog van! Ik heb ontzettende angst van vliegen en er waren op mijn vlucht alleen nog zitjes in het midden voorradig dus moest ik het daarmee doen. Ik nam nog maar net plaats of de man naast me begon meteen luid te zuchten en zijn ongenoegen te uiten. Ik zag hoe hij zijn telefoon uit zijn zak nam en meteen een tekst begon in te tikken. Hij draaide het beeldscherm zo dat ik niet kon zien wat hij schreef. Op een onbewaakt moment zag ik dan toch wat hij geschreven had en het ging over mij. ‘Hopelijk heeft ze geen Mexicaans eten gegeten,’ schreef de andere persoon met wie hij aan de praat was. Zijn antwoord: ‘Ik denk dat ze een hele Mexicaan verpletterd heeft.’”

Lees ook  Studente toont mama haar handen en onthult de harde straf van haar leraar voor de klas.

“Dan schreef hij dat hij waarschijnlijk een afruk zou achterlaten, zo hard werd hij opzij gedrukt. Op de foto die ik nam is echter duidelijk te zien dat ik hem niet eens aanraakte en dat hij alle ruimte had die hij anders zou hebben. Dan schreef hij: ‘Als je hoort van een vlucht die niet kan opstijgen, dan is dat mijn vlucht.’ Het zijn slechts enkele van de berichten die hij intikte. Zo gaat het dagelijkse leven van een dikkere persoon en dit soort dingen komen niet alleen voor in een vliegtuig. Het gebeurt in bussen, in de supermarkt, bij een concert of zelfs op het internet. Mensen maken er een sport van om dikkere mensen een slecht gevoel te geven. Het maakt me woedend en treurig tegelijkertijd.”

De anders zeer zelfbewuste vrouw voelt zich plots heel klein en wil het liefst van al verdwijnen. Maar ze weet ook dat ze haar mannetje moet staan. “Ik heb mijn eigen platform op het internet en ik help anderen zich goed te voelen over hun lichaam. Deze kerel wilde mij alleen maar beledigen.” De dame besloot daarom de man te confronteren met wat hij geschreven had.

Lees ook  Koppel dat al 49 jaar getrouwd is krijgt makeover. Bij de onthulling van het resultaat herkennen ze elkaar niet meer.

De man zocht zenuwachtig naar uitvluchten en bood zijn excuses aan. Hij zij dat hij iets gedronken had en dat hij daarom die dingen had geschreven. Voor Natalie was dat niet voldoende. Ze zei, “Je hebt het recht niet een mens van vlees en bloed zo te behandelen, zeker niet als je niets over die persoon weet.”

De vrouw, een fotomodel die vijfmaal per week sport, publiceerde het relaas van haar vlucht op het internet. Daarmee hoopt ze anderen te laten inzien dat woorden werkelijk zeer kwetsend kunnen zijn. Mensen zouden beter eens nadenken over hun vooroordelen. “De omvang van iemands lichaam zegt niets over diens persoonlijkheid,” zegt Natalie. “Je weet niet wat ze eten, hoe vaak er aan sport doen en of ze misschien ooit nog meer wogen. Met die houding ontneem je jezelf de kans om mensen te leren kennen die anders zijn dan jezelf en je zoekt je toevlucht in goedkope vooroordelen. We leven allemaal samen op deze planeet en je kan anderen maar beter netjes behandelen.”

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook!

Lotte werd uitgelachen op het strand omwille van haar stomazakje – nu wordt ze op het internet geprezen voor haar moed

De vrouw ziet iets ongewoons liggen – dan ontdekt ze wat er in de plantenbak ligt!