in

Deze 2-jarige Duitse herder met dwerggroei zal er vooraltijd uitzien als een kleine puppy

Het is zeker dat de meeste mensen gewoon een zwak hebben voor schattige pluizige dieren. Katten, honden, konijntjes of panda’s – noem maar op!

En hoe kleiner, hoe beter, niet waar? Nou, in dit geval besloot moeder natuur een grapje uit te halen en maakte een normaal vrij grote hond, een Duitse herder, die er zo lang als hij leeft als een schattige kleine puppy uit zal zien. Helaas moest er een prijs voor betaald worden. Maar maak je geen zorgen, dit is een verhaal met een heel gelukkig einde!

Dit is Ranger

Ranger is een volwassen 2-jarige rasechte Duitse herder die ondanks zijn leeftijd voor altijd vastzit in puppy-lichaam.

Dit komt door een zeldzame aandoening die hij heeft – hypofyse dwerggroei. Hij werd gediagnosticeerd met dwerggroei na een infectie veroorzaakt door een parasiet genaamd Giardia.

Een 2-jarige Duitse herder met een zeldzame aandoening waardoor hij voor altijd in puppy-lichaam blijft.

Lees ook  Hij had zoveel pijn, dat hij niet geadopteerd kon worden. Maar kijk de pup nu eens lekker smikkelen van zijn 1e maaltijd in een liefdevol thuis

De eigenaar van Ranger, Shelby Mayo, legde zijn toestand uit: “Toen we oorspronkelijk Ranger van de fokker kregen, was hij kleiner dan al zijn andere nestgenoten, maar we dachten dat dit kwam omdat hij een parasiet had die Coccidia heette.

In de weken daarna namen we hem mee naar huis en was hij parasietvrij maar later kreeg hij een parasiet genaamd Giardia.

Tegelijkertijd ontdekten we ook dat Ranger een grote infectie in zijn nek had. Uiteindelijk konden we de infectie onder controle krijgen, een paar maanden later waren we eindelijk van de Giardia af.

Hij kreeg de diagnose hypofyse dwerggroei na een infectie

Nadat hij hersteld was van de ziekte, merkten zijn eigenaren dat er misschien iets mis was, omdat hij niet groeide met de snelheid die hij geacht werd te groeien.

Lees ook  Een hond, 8 vogels en een hamster – deze unieke vriendschap gaat viraal

Het kostte een reis naar de dierenarts om de bijzondere toestand van Ranger te ontdekken.

Maar ondanks de gezondheidsproblemen die zijn diagnose volgden.

Hoewel zijn toestand hem in dit voor altijd schattige stadium heeft vastgehouden, zijn er enkele bijwerkingen die bij zijn toestand horen.

Daarom had hij gezondheidsproblemen zoals het afwerpen van een vacht en een schilferige huid. Het wordt allemaal veroorzaakt door een stoornis in het endocriene systeem genaamd hypothyreoïdie waardoor de schildklier niet genoeg schildklierhormoon produceert.

Is Ranger nu een heel schattige, volledig gezonde en gelukkige hond!

Maar maak je geen zorgen meer! Zijn liefhebbende eigenaren en betoverde online volgers zorgden ervoor dat hij de juiste behandeling kreeg en nu volledig hersteld is.

Ranger heeft hem nooit in de steek gelaten en is over het algemeen een gelukkige en gezonde doggo die zijn tijd geniet met zijn honden-vrienden en broers en zussen!

 

Oma martelt een achtjarige tot de dood: als de politie haar dagboek vindt, breken de laatste woorden mijn hart

Maak kennis met het knappe 20-jarige zusje van Lieke Martens