in

Deurwaarder neem bejaarde hond van man uit Bergen in beslag

Vanwege openstaande schulden heeft een deurwaarder de hond van Harry van der Schoot in beslag genomen.

Een deurwaarder legt normaal gesproken beslag op spullen die een economische waarde vertegenwoordigen. Dan kunnen we bijvoorbeeld denken aan een televisie, auto of meubels.

In het geval van Harry van der Schoot uit Bergen, besloot de deurwaarder zijn 6-jarige Duitse dog Nero mee te nemen. Het komt niet vaak voor dat deurwaarders huisdieren meenemen, maar het is volgens de wet niet verboden, aldus 1L.

Harry geeft toe dat hij schulden heeft en dat de deurwaarder in zijn recht stond. Maar hij vraagt zich af wat de economische waarde van Nero is. De Duitse dog is inmiddels zes jaar oud (gemiddeld leeft dit hondenras acht jaar) en gecastreerd. „Het gaat om een gecastreerde reu van zes jaar oud. Als je bedenkt dat een Duitse dog gemiddeld acht jaar oud wordt, dan kun je wel indenken dat hij geen grote economische waarde meer heeft.”, vertelde hij aan 1L.

De Bergenaar vindt dat de wet wordt misbruikt om druk op hem uit te oefenen: „De schuldeiser wil me zo dwingen en pressie op mij uitoefenen. De hond is namelijk hoogstens honderd euro waard.”

Het is nu maar de vraag wanneer Harry Nero weer terugziet. Een eventuele betalingsregeling kan vele maanden duren. Alhoewel de deurwaarder in zijn recht stond, is het afnemen van iemand zijn hond een extreme emotionele ingrijp. Een wet van 180 jaar geleden omtrent primaire levensbehoeften is natuurlijk verre van actueel.

Laat ons weten wat jij van deze situatie vindt in de reacties op Facebook.

Man ziet 23 vrachtwagens geparkeerd onder een brug, dan beseft hij dat ze een leven redden.

19 foto’s van verliefde beestjes die je hart zullen verwarmen en je dag zullen opbeuren