in

Depressieve tiener wil haar haar afscheren, maar styliste komt en enkele uren later kan niemand hun ogen geloven

Het klinkt misschien verrassend, maar het werk die haarstilisten doen is belangrijker dan je denkt. Het is zelfs zo dat simpele dingen zoals je haarstijl veranderen, wonderen kan verrichten voor je zelfbeeld, en soms is het enige om iemand mooi te doen voelen, een klein beetje verandering.

Vraag het eens aan oma Mary Johnson bijvoorbeeld, of Holly, een veiligheidsagente of aan Kayley Olsson, een haarstiliste die onlangs voor een van de moeilijkste uitdagingen van haar carrière stond.

Een tiener wandelde het haarsalon binnen en het meisje was blijkbaar zo depressief dat ze stopte met het kammen van haar haar.

Vorige week wandelde de 16-jarige tiener binnen Kayley’s salon.

Haar haar was volledig vernesteld, in de war, vies en kapot. En dat net voor haar klasfoto zou worden genomen.

Ze vroeg aan Kayley om ”alles af te knippen” omdat ze zich niet meer wou bezig houden met haar haar.

Lees ook  Ouders weigeren chemotherapie voor zoontje met kanker en raken gezag kwijt

Maar Kayley had andere plannen. Ze besliste om de tiener te helpen.

”Eerlijk gezegd brak het mijn hart, en we probeerden alles om het kind haar haar te houden!” schreef Kayley Olsson op Facebook.

In de plaats van haar schaar te nemen, werkte Kayley zo’n 13 uur om het meisje een volledige opknapbeurt te geven…tot haar matte, vuile en kapotte haar transformeerde in een mooie haarsnit. En het resultaat is gewoon prachtig!

Kayley’s prachtige inspanningen waren zoveel meer waard dan enkel een nieuwe haarsnit.

”Na gisteren acht uren te werken, en vijf uren vandaag, brachten we dit mooie meisje opnieuw aan het lachen, en boostten we terug haar zelfwaarde!” schrijft Kayley Olsson op Facebook. ”Haar laatste woorden aan mij waren: ‘Ik zal zelfs lachen op mijn schoolfoto’s vandaag. Je hebt me terug mezelf doen voelen.”’

Het ontmoeten van dit depressieve meisje ontroerde Kayley zo veel dat ze erover schreef op haar Facebookpagina.

Lees ook  Als de stiefvader merkt, dat het gezicht van het meisje afwijkt, weigeren artsen haar aan te raken

Nu hoopt ze dat haar post een belangrijke les zal zijn voor mensen overal ter wereld. Haar bericht kreeg duizenden reacties en werd gedeeld door veel mensen.

”MENTALE GEZONDHEID is iets. Het beïnvloedt mensen van alle leeftijden, overal ter wereld. OUDERS, neem dit aub ernstig. Negeer je kinderen niet en vertel hen niet om het gewoon te vergeten, ze kunnen dat niet. EEN KIND zou zich NOOIT zo waardeloos mogen voelen tot ze zelfs hun haren niet meer willen kammen,” concludeerde Kayley.

Ik ben zo blij dat het meisje in staat was om naar school te gaan met een lach op haar gezicht. Want als het op zelfvertrouwen aankomt, is niets belangrijker dan hoe we ons vanbinnen voelen.

Deel dit artikel om Kayley’s belangrijke woorden te verspreiden, en meer mensen te inspireren om een handje te helpen bij diegenen die het nodig hebben!

Baby wordt geboren na 27 weken, dan laat een verpleegster zien waarom mensen in de zorg zoveel respect verdienen

Ze ontmoet de broer die ze nooit kende – dan onthult hij de schok die hun moeder opbiechtte op haar sterfbed