in

DENK-bestuur zet fractieleider Farid Azarkan uit de partij

Het bestuur van DENK heeft fractieleider Farid Azarkan uit de partij gezet. Reden volgens een persbericht van het partijbestuur is dat Azarkan de partij ‘bij voortduring op onredelijke wijze’ heeft benadeeld en ‘handelt in strijd met het belang van DENK’.

“De ontzetting uit het lidmaatschap van Azarkan door het bestuur is het sluitstuk van een in ernst en aantal toenemende serie klachten over zijn gedragingen. Hiermee wil het bestuur de rust in de partij laten terugkeren”, schrijft het bestuur.

Lees ook  Man probeert wilde leeuw te aaien, maar krijgt daar direct spijt van

Hoogoplopend conflict in de partij
DENK is al een lange tijd verwikkeld in een hoogoplopend conflict. Er is een machtsstrijd gaande tussen aan de ene kant de Kamerleden Tunahan Kuzu en Farid Azarkan en aan de andere kant het Kamerlid én partijvoorzitter Selçuk Öztürk.

Kuzu trad in maart terug als partijleider en fractievoorzitter. Later bleek dat vanwege grensoverschrijdend gedrag tegen een partijmedewerkster. Hij zou onder druk zijn gezet om op te stappen door collega-Denk-Kamerlid Öztürk.

Lees ook  Politie waarschuwt vrouwen in Schoonhoven: ‘Wees alert op drugs in drankjes’

Later riep riep de tijdelijke vervanger van Kuzu, Farid Azarkan, het bestuur op om weg te gaan. Ook de partijraad en de jongerenbeweging vroegen hierom. Een interim-bestuur zou orde op zaken moeten stellen.

De penningmeester van de politieke partij DENK trad 2 mei terug, waardoor het bestuur nog maar twee leden telt. Partijvoorzitter Selçuk Öztürk en secretaris Zahir Rana houden vast aan hun bestuurszetel, maar met twee leden mag het bestuur volgens de regels van de partij geen besluiten nemen.

Wat doen driehonderd push-ups per dag een maand lang met je lichaam?

Meisje dat 6 jaar lang vermist was, levend maar uitgehongerd teruggevonden – ontvoerd door haar eigen moeder