in

DELEN! Ismail el Bakali (21) voortvluchtig na dodelijk schietincident

De politie is dringend op zoek naar de 21-jarige Ismail el Bakali. Hij is verdachte in het onderzoek naar de dood van Omar Essalih, die in de nacht van 2 op 3 mei 2020 door vuurwapengeweld om het leven kwam.

Op de hoek van de Panamalaan en de Borneolaan in Amsterdam werd Essalih rond 03.30 uur die nacht neergeschoten. Hij overleed ter plekke. Het is niet duidelijk of Essalih slachtoffer is geworden van een geplande liquidatie of dat het mogelijk ging om een uit de hand gelopen ruzie.

VOORTVLUCHTIG
De politie denkt dat er ten minste drie mensen betrokken zijn geweest bij het dodelijke schietincident. In juli is een verdachte aangehouden wiens rol nog wordt onderzocht. Hij is in vrijheid gesteld. Een tweede verdachte is op 27 augustus aangehouden en zit in voorarrest. De derde verdachte in het onderzoek is Ismail el Bakali, die sinds enige tijd voortvluchtig is.

Lees ook  Twee 16-jarige jongens van hun bed gelicht voor zware mishandeling

De 21-jarige Amsterdammer kende het slachtoffer én is in die bewuste nacht in de omgeving van de Panamalaan geweest. Op camerabeelden uit de buurt is te zien dat El Bakali bij iemand achterop een scooter zit. Minuten daarna heeft hij bij een politiecontrole zijn id-bewijs aan een agent laten zien.

ISMAIL EL BAKALI
Geboren op 3 maart 1999
ongeveer 1.75 meter lang
bruine ogen
kort, zwart haar.

Het is goed mogelijk dat El Bakali zijn haar nu anders draagt dan op de foto’s en/of dat hij bijvoorbeeld een baard heeft laten staan.

MOGELIJK IN MAROKKO OF SPANJE
Waar El Bakali zich op dit moment bevindt, is niet bekend. Wel heeft de politie sterke aanwijzingen dat hij in juli met een auto naar Zuid-Spanje is gebracht. Daar heeft hij vermoedelijk enige tijd in Marbella doorgebracht, maar bij huiszoekingen op verschillende adressen is hij niet aangetroffen.
Mogelijk verblijft hij nog in de omgeving van Marbella, maar het zou kunnen dat hij zich nu ergens in Nederland verscholen houdt. De politie houdt er sterk rekening mee dat El Bakali zich inmiddels in Marokko kan ophouden, waar een aantal familieleden van hem woont.

Lees ook  10 insectenbeten en -steken die iedereen zou moeten leren herkennen

HELP DE POLITIE
Weet of vermoedt u waar Ismail el Bakali verblijft en/of waar hij de afgelopen periode is geweest? Geef het alstublieft door.

Benader de verdachte niet zelf, maar neem als u hem ziet direct contact op met de politie.

Tbs met dwang voor zoon die ouders doodsloeg en in stukken zaagde.

‘Slapende’ vaste klant van kroeg in Waalwijk overlijdt: ‘We kregen hem niet wakker’