in

De zomer komt een beetje terug, maar dat duurt nog wel even

Regen, regen en nog eens regen deze week. Sommigen zullen er door de droogte blij mee zijn, maar zonaanbidders komen deze dagen minder aan hun trekken. In dit bericht een beetje goed nieuws voor hen. “Maar je moet nog wel even door de zure appel heen bijten.”

“Er komt nog wel wat hemelwater aan deze dagen”, verzekert William Huizinga van Buienradar. Vandaag bijvoorbeeld is de kans dat je een bui op je kop krijgt best aanwezig. “Morgen begint de dag nog vrij zonnig, in de middag is het weer bewolkt. Maar het blijft overdag droog. Pas later in de avond komt de regen weer.”

Lees ook  Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

Dansen in de regen
Het weekend dan. Kunnen de bezoekers van Lowlands feesten in het zonnetje? Niet echt. Zaterdag gaat het zelfs weer wat harder regenen, zegt Huizinga. Regenjas of poncho mee dus. “De temperaturen blijven steeds een beetje hetzelfde. Ongeveer 20, 21 graden. De zondag begint regenachtig, in de loop van de dag klaart het wat op.”

Lees ook  Gelekte s*ksvideo Fred van Leer gaat rond op sociale media: ‘Hij moet absoluut aangifte doen’

Maar dan. De nieuwe week. “Dan begint de opdroging langzaam”, is Huizinga optimistisch. “In het begin van de week misschien nog een enkel buitje in het noorden, de rest van de week lijkt het droog te blijven.”

25 graden?
Zelfs de zon krijgt een kans volgende week, maar de temperaturen stijgen nog niet meteen. “Dat komt pas later in de week. Misschien wordt het dan wel 25 graden.” Maar, zegt Huizinga erbij: “Dat is nog ver weg, en dus nog erg onzeker.”

Deze man praat al jaren niet meer met zijn familie omdat hij het niet kan verdragen hen te horen kauwen

Bereid je voor: ratten- en muizenplaag verwacht in Nederland