in

De vrieskou komt eraan: doe deze dingen dan nóóit met je auto!

Maak jij je weleens schuldig aan deze dingen?
Het wordt de komende dagen heel koud in Nederland en dat betekent dat ook de auto eraan moet geloven. In ijs gehulde ruiten, een accu die niet wil starten en misschien wel een vastgevroren handrem? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en daarom zetten we even alles wat je vooral níet moet doen op een rijtje, zodat je ook tijdens het ijskoude winterweer gewoon veilig met de auto kunt rijden.

Deze dingen zijn uit den boze bij koud weer.

Lees ook  Vermist meisje uit Heerhugowaard in kritieke toestand teruggevonden

. Als je bevroren ruiten hebt, gooi hier dan nóóit warm water over heen. Je ruit loopt dan het risico op een enorme barst en dan gaat dat autoritje helemaal niks meer worden.
. Bedek ook je ruiten niet met krantenpapier. Dit kan vastvriezen en is vervolgens niet meer los te krijgen. Ook niet heel handig als je even wilt touren in je auto.
. Laat je motor uit als je je ruiten aan het krabben bent. Je ademt alleen maar chemicaliën in en het doet niks voor je ruiten.
. Die handrem kun je beter even laten voor wat het is. Als het koud is kan-ie vastvriezen. Gebruik liever wielblokken of zet de auto in parkeerstand.
. Wil je auto niet starten? Zet alle stroomverbruikers, zoals de radio en je lichten, uit en probeer het dan nog eens. Als de auto eenmaal gestart is kun je ze weer aanzetten.

Lees ook  Vriendje van vrouw begon haar 3-jarige dochter te “scalperen” … En daar hield het niet bij op.

Wil je ongeschonden de winter doorkomen? Zet dan je ruitenwissers omhoog, zodat ze niet vastvriezen en koop een flinke fles antivriesmiddel.

Heb jij een hamster? Lees dan direct deze belangrijke waarschuwing!

Rode handen van bietjes snijden? Zó maak je ze schoon zonder te boenen!