in

De moeder moet haar zoon begraven. Maar 5 jaar later ziet ze het gezicht van een vreemde en begrijpt plotseling alles.

Hoewel het verhaal van het Amerikaanse stel Dave en Jane Daulton als een sprookje eindigt, begint het met een tragedie. In het jaar 1984 hadden de twee al vijf kinderen en waren ze in verwachting van hun zesde kind Tommy.

Algauw staat vast dat hun zoon met het syndroom van Down geboren zal worden. Dave en Jane besluiten om het kind toch te behouden. Ook al zal het leven met hem niet eenvoudig zijn, toch verheugen ze zich op deze kleine zonneschijn in hun leven en houden ze net zoveel van hem als van hun vijf andere kinderen.

Maar korte tijd nadien slaagt het noodlot opnieuw toe wanneer hun vierjarige zoon Brian een operatie moet ondergaan. Hij krijgt een allergische reactie op een verdovingsmiddel en valt in een diepe coma. 3 dagen later overlijdt hij in het ziekenhuis. De familie is zwaar getroffen, maar ze weten dat ze zich voor de andere kinderen sterk moeten houden.

Het duurt enkele jaren voor de familie zich langzaam van de schok herstelt. De vijf kinderen groeien zonder verdere problemen op. Dan gebeurt er in het jaar 1990 iets ongewoon: Jane had drie nachten op rij dezelfde droom: ze ziet een baby met het downsyndroom en voelt duidelijk dat het kind haar hulp nodig heeft. De droom is als een teken voor haar: De volgende dag loopt ze samen met haar man Dave bij een adoptieagentschap langs.

Lees ook  Samantha de Jong opnieuw opgenomen in het ziekenhuis

Zo leren ze dan de kleine Ben kennen, die net zoals hun jongste zoon Tommy met Down werd geboren. Ze worden op slag verliefd op de kleine jongen. Ook als ze horen dat Ben aan een aangeboren hartziekte lijdt, laten ze hun adoptieplannen niet varen.

Ze zijn erg zenuwachtig wanneer Ben een hartoperatie moet ondergaan. De herinnering aan hun zoon Brian is nog zeer levendig. Maar Ben overleeft en is vandaag een gelukkige man van 28 jaar oud.

Voor Jane en Dave is dit de bevestiging dat ze nog meer kinderen met het syndroom van Down zouden moeten helpen. Zo adopteren ze in 1995 de kleine Emily en korte tijd later nog een meisje genaamd Lani, die vandaag 15 jaar oud is.

Lees ook  Fem (19) ligt al 2 jaar vastgebonden in bed

Hun familie wordt alsmaar groter, zeker wanneer ze horen dat er in Oekraïne heel wat weeskinderen met het syndroom van Down gewoon aan hun lot worden overgelaten. Ze horen over Anya en adopteren als eerste Amerikaanse stel een Oekraïens kind met het Downsyndroom.

Later nemen ze nog Jack, Philipp, Marina en Molly in hun familie op.

In de loop der jaren is deze “kleine” familie een echte bende met 15 kinderen geworden! De familie Daulton is echt wel heel bijzonder. Enkele kinderen hebben ondertussen zelf een gezin gesticht, maar ook op hun “speciale” kinderen zijn ze vandaag heel erg trots.

Ze zijn heel gelukkig samen. Dave en Jane weten dat dit het doel was en is in hun leven.

DEEL deze bijzondere familie met je vrienden op Facebook!

Als je in het ziekenhuis een paarse vlindersticker ziet, is dit wat je moet weten over de baby.

3-jarige verliest zijn twee benen omdat de dokters de symptomen van zijn brandwonden over het hoofd zien.