in

De mannen komen op een bijzonder geluid af en blijven dan stokstijf staan. Wat ze daar aantreffen is iets wat zowel levend alsook wanhopig is

De levensmiddelenindustrie valt soms terug op bijzonder wrede methodes – vooral als het om dieren gaat die voor de mens geen nut meer hebben.

Vorige week werden op een veld in de buurt van de stad Peterborough in Engeland zowat 1.000 kuikens aangetroffen.

De vinder belde meteen de Engelse dierenwelzijnsorganisatie “Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals” op en vroeg om hulp. De dierenbeschermers waren gechoqueerd toen ze ter plaatse arriveerden.

Lees ook  Vrouw kan niet beslissen welke hond het het meest verdient gered te worden, dus koopt ze het complete asiel

“Zoiets had ik nog nooit gezien – het leek wel een zee van geel. De aanblik was vreselijk. De kuikens waren amper een dag oud en zeer zwak en fragiel”, vertelt een van de medewerkers. De vreselijke aanblik kan je in deze video bekijken. Helaas konden de redders niet alle kuikens redden – velen waren al dood of lagen op sterven en moesten geëuthanaseerd worden. De meerderheid kon echter wel in veiligheid gebracht worden.

Lees ook  In veld gedumpte honden net op tijd van dood gered: zwaargewonde viervoeters helemaal uitgemergeld

Vermoed wordt dat de kuikentjes van een kippenboerderij komen en gewoon op het veld gedumpt werden om daar te sterven. In de eierindustrie worden mannelijke kuikens immers op grote schaal gedood omdat ze geen eieren leggen.

Wat een ongekende wreedheid. Hopelijk wordt de dader snel gevat en bestraft!

DEEL dit bericht op Facebook!

Niemand had gedacht dat dit koppel het ook maar een beetje goed zou kunnen, maar ze wonnen met gemak de wedstrijd

Ze is in gesprek met haar kittens. Maar luister eens goed… Dit is het liefste geluid ooit