in

De man laat de dokter ziet wat er op zijn arm groeit. De arts knikt tevreden en verwisselt het verband

Ji had geluk en ongeluk. Nadat de Chinese man een zwaar auto-ongeluk overleefd had, kon hij normaal lopen en bewegen, maar de rechterkant van zijn gezicht had zware verwondingen opgelopen.

Wat Ji bijzonder veel pijn deed, was het verlies van zijn rechteroor. Het werd tijdens het ongeval afgerukt. Ji onderging ondertussen verschillende operaties om zijn gezicht te reconstrueren. Zijn oor was echter volledig verminkt.

“Sinds het verlies van mijn oor heb ik mij nooit meer compleet gevoeld”, vertelt Ji. Hij vindt geen rust en wendt zich tot Dr. Guo Shuzhong, een bekende expert op het gebied van reconstructieve chirurgie.

Lees ook  Deze titel hadden we nog niet gehad: “Gezicht” van Donald Trump gevonden in het oor van een hond.

Dr. Shuzhong werd in de stad Xi’an in de Chinese provincie Shaanxi. In 2006 voerde hij de eerste succesvolle gezichtstransplantatie in China uit. Hij stemt in om Ji zijn oor terug te geven – en dat op een wel heel bijzondere manier.

Hij plaatst een klein kussentje onder de huid van de rechterarm van Ji. Het wordt langzaam met vloeistof gevuld om de huid te rekken. Dan snijdt hij een beetje bot weg uit de ribben van de man en vormt daarmee een nieuw oor. Het orgaan werd vervolgens in zijn onderarm ingeplant. De uitgerekte huid onder de arm groeit over het kunstmatige oor en groeit zo verder.

Lees ook  Meisje (12) zorgt met zaklamp op mobiel voor redding van vader uit sloot

Nadat het oor zo drie tot vier maanden gegroeid was, kon het eindelijk verwijderd worden en op de plaats van het oor genaaid worden. Omdat het oor helemaal uit eigen weefsel bestaat, is het team optimistisch dat het niet afgestoten zal worden.

Wat eruitziet als een sciencefiction film is gewoon spannende realiteit geworden. Als de moderne geneeskunde al in staat is om een oor te maken, wat mogen we in de toekomst dan nog verwachten?

2 jaar lang slaagt mama er niet in om de wilde haren van haar dochter te temmen. Dan onthult het onderzoek de reden waarom.

Meisje werd zonder gezicht geboren, verbaast artsen en tart internettrollen