in

De hitte in Australië zorgt er voor dat dieren letterlijk dood uit de lucht vallen

Het valt niet te ontkennen dat de afgelopen dagen erg heet zijn in Australië en het heeft zeker zijn tol geëist.

Sommige mensen hebben zich beperkt tot de woonkamer met de A / C maximaal opgestoken om aan de hitte te ontsnappen, terwijl anderen zich in een zwembad hebben gesmeten of naar het strand zijn gegaan om af te koelen.

Helaas hebben sommige dieren die luxe niet en worstelen ze echt omdat het kwik in sommige delen van het land bijna 50 ° C bereikt.

Mensen hebben foto’s op sociale media geplaatst met vogels die letterlijk uit de lucht zijn gevallen door hitte-uitputting. Sommigen hebben het overleefd en anderen niet.

Lees ook  Man wordt herenigd met de leeuw, wiens leven hij redde. Wacht totdat je ziet hoe het beest hem bedankt

Boer Bill Wallace plaatste foto’s op Twitter met een paar kaketoes die bezweken aan de omstandigheden.

Hij voegde eraan toe: “De thermometer onder de achtergalerij bereikte vandaag 48,9 ° C, uiteraard geen officiële lezing, maar het was genoeg om deze zwavelige kuifkaketoes te doden.

Ik zou ze graag rond de nek van [PM Scott] Morrison willen hangen, evenals een paar van zijn vrienden. Hoe goed sterft het wild aan hittestress? ‘

Native Wildlife Rescue heeft onthuld dat hun team honderden vliegende vossen heeft gered die niet goed omgaan met de hitte.

De organisatie schreef op Facebook: “Door de recordwarmte van gisteren en de zeer beperkte voedselvoorziening stroomden de Grey Headed Flying Foxes het extreem zwaar.

Lees ook  Koolmeesje overlijdt nadat het opgesloten wordt in vogelhuisje in Collendoorn: ‘Verschrikkelijk’

“Een van de vele getroffen kolonies is die in de Kangaroo-vallei. In samenwerking met andere gevaccineerde leden van de Shoalhaven Bat Clinic (ook goedgekeurd door Wildlife Rescue South Coast Inc) hebben we vandaag ongeveer 100+ afhankelijke baby’s gered.

“Dit werd gevolgd door de 140+ reddingen van de dag ervoor. Verwoestend, voor veel Flying Fox-moeders en hun baby’s kwam de hulp te laat.”

De omstandigheden zijn onvoorstelbaar voor heel veel soorten in heel Australië, waarbij sommige sterven aan de hitte en andere worden verbrand door bosbranden.

Zo zag familie Meiland er vroeger uit

Docente vindt slimme manier om les biologie leuk te maken