in

De gigantische zwangere buik van mama verbaast iedereen. Dan wijst verpleegster naar echografie en onthult het ongelofelijke.

Jamie en Skyler Scott trouwden in 2004 en verwelkomden algauw hun eerste kind, Shayden, die in 2005 geboren werd. Enkele jaren later beviel Jamie van haar tweede zoon genaamd Landon. Vijf jaar lang probeerde het koppel nog een baby te krijgen. Ze consulteerden een vruchtbaarheidsspecialist en tijdens de tweede behandelingsronde wonnen ze de jackpot – maar misschien niet op een manier die ze verwacht hadden.

Na amper 19 weken zag Jamie eruit alsof ze negen maanden zwanger was. Haar buik groeide zo snel dat ze niet meer kon wandelen en een rolstoel nodig had.

Tijdens de eerste echografie verwachtten Jamie en Skyler om een of twee baby’s te zien. Ze had immers vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan en had hoge hormonale waarden.

Maar niets kon het koppel voorbereid hebben op het moment dat de verpleegster vijf hartslagen aanwees … ze waren in verwachting van vijflingen.

Dat gebeurt alleen bij 1 op 55 miljoen zwangerschappen!

Hoewel Jamie en Skyler al de trotse ouders waren van twee kinderen, wilden ze er drie. Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Zoals zovele andere koppels die moeilijkheden hadden om zwanger te raken, zochten Jamie en Skyler de hulp van vruchtbaarheidsspecialisten om hun droom waar te maken.

Na een tijdje kocht Jamie een zwangerschapstest om te ontdekken of de behandeling succesvol was.

“Ik onderging zoveel zwangerschapstesten dat ik het gewend was om negatieve resultaten te zien”, vertelde Jamie.

Maar twee roze lijntjes toonden aan dat Jamie zwanger was.

Enkele weken nadat ze ontdekte dat ze zwanger was, had Jamie extreem hoge hormoonwaarden. Er was iets vreemd aan de hand …

Lees ook  Ze verhuist en plaatst haar hond op het internet. Wat ze dan schrijft, is ronduit schaamteloos…

Hoge hormoonwaarden wijzen er doorgaans op dat een verwachtende moeder zwanger is van meerlingen.

Toen Jamie en Skyler hun eerste echografie lieten maken, hadden ze verwacht dat er tweelingen zouden zijn. Maar Jamie had nog meer baby’s in haar!

“Ik was compleet verbluft, en ik huilde toen ik al die baby’s op het scherm zag”, legde Jamie uit. De zonen van Jamie dachten dat ze zwanger was van tweelingen toen er twee lijntjes verschenen op de zwangerschapstest.

Zoals zovele andere zwangere vrouwen, begon Jamie te hunkeren naar bepaalde voedingswaren. Een tijdlang was ze compleet geobsedeerd door milkshakes.

De dokters raadden haar aan om 4.000 calorieën per dag te eten zodat ze 45 kg zou bijkomen.

“Het is een beetje veel want je hebt eigenlijk al een gigantische pompoen in je buik. Ik voel me constant vol, maar toch heb ik nog honger en dorst. Doorheen de dag moet ik meer kleine maaltijden boordevol calorieën eten”, zegt Jamie.

Met zoveel kleine levens op het spel wilde Jamie geen risico’s nemen.

Ze verhuisden tijdelijk van St. George in Utah naar Phoenix, Arizona, waar Jamie onder constant toezicht van gynaecologen stond.

Dokter John Elliott was de verantwoordelijke over de zwangerschap van Jamie. Tijdens zijn carrière hielp Elliott 24 vijflingen en 108 vierlingen ter wereld brengen. Dat maakt hem een expert op het gebied van meerlingen.

Jamie en Skyler waren verheugd over hun nieuwe kinderen, hoewel ze slechts gepland hadden om een kind te krijgen.

“Ik wilde een goede moeder zijn voor die individuen, en ik bedacht me constant hoe we dit zouden doen. Dan werd ik overmand door een overweldigend vredig gevoel, en deze boodschap: ‘Wees gewoon liefde.’ Ik dacht: ‘Ik kan het.’”, zegt Jamie.

Lees ook  Alleenstaande moeder van 2 ligt van kanker op sterven. Dan komt nieuwe vrouw van ex tussenbeide en redt haar leven.

Niet veel ouders krijgen de kans op een avontuur met vijf kleine levens.

“Ons doel was 32 en een halve week. Het doel van Dr. Elliot was 34 weken”, vertelde Jamie. “Gezien onze kleine Logan al na 21 weken wilde komen, ben ik zo dankbaar dat onze baby’s tot 29 weken bleven. Ik ben gewoon verbaasd over hoe geweldig ze het allemaal doen.”

De vijflingen werden geboren na 29 weken, wat langer is dan het gemiddelde van 27 weken voor vijflingen.

Lily, Violet, Daisy, Logan en Lincoln werden geboren op 21 maart 2018. Het duurde minder dan 60 seconden om van alle baby’s te bevallen!

Elke baby woog bij de geboorte minder dan 1 kg.

Als bij wonder werden alle baby’s gezond geboren. Het is eerder gebruikelijk dat er bij vijflingen complicaties optreden.

De vijflingen bleven zes weken in het ziekenhuis en de familie begon zich nog maar onlangs te settelen in huis.

Mama en papa focussen vooral op het voeden van de baby’s, met Jamie die om de drie uur moedermelk aftapt.

De baby’s komen goed bij en de familie zegt dat alles uitstekend verloopt. Eerst waren Jamie en Skyler een beetje aarzelend om al te veel details te delen. Maar vandaag heeft het koppel nergens spijt van.

We wensen Jamie en Skyler het allerbeste toe. DEEL dit verhaal met je vrienden en familie!

Moeder van tiener wordt plotseling ziek – dan onthullen medische verslagen het verschrikkelijke familiegeheim.

Vrouw ontdekt dat hond die nooit blaft en die ze in dierenwinkel had gekocht eigenlijk een vos is.