in

De enorme transformatie van The Dutch Giant: van 80 kg naar 150 kg

Hij is de één na langste persoon van Nederland en staat bekend als ”The Dutch Giant”. Olivier Richters groeide op als een slungelachtige puber en ging gebukt onder zijn lengte. Hij ging van een onzekere jongen naar een zelfverzekerde reusachtige man door middel van 8 jaar lang bodybuilding.

The Dutch Giant
Olivier Richters had al een lengte bereikt van 2 meter toen hij slechts 14 jaar was. Zijn groeispurt was dus al vroeg van start gegaan en dit hield nog lang niet op. Hij groeide nog met 18 centimeter voordat Richters aan de slag ging met fitness. Op dat moment kampte hij nog met flink ondergewicht, hij woog namelijk slechts 80 kg. Hierdoor voelde hij zich onzeker en teruggetrokken. Hij wilde zo niet langer verder en besloot het roer om te gooien. Vanaf dit moment begon hij met bodybuilding en werd hij The Dutch Giant.

Lees ook  Waarom je iedere dag een middagdutje zou moeten doen

De transformatie
Om zelfverzekerder te worden begon hij met bodybuilding. ”Ik hoefde geen bodybuilder te worden en prijzen te winnen. Ik wilde met een goed gevoel over straat kunnen lopen”, zei Richters. En dat kan hij nu. In het eerste jaar at hij alles wat los en vast zat en trainde zich kapot in de sportshool. Dat heeft hem maar liefst 15 kilogram aan spiermassa opgeleverd. Vanaf dit moment ging het een stuk sneller. Hij kreeg steeds meer ervaring in training en voeding. Hij verving zijn voedingsmethode; van alles eten wat los en vast zat naar een strikter dieet. Het was nu 12 eieren, een kilo havermout, 800 gram vlees, 200 gram groente en een frequenter bezoek aan de sportschool geworden.

Zijn roem en carière
Door zijn transformatie, van 80 kilogram naar 150 kilogram, en een lengte van 2 meter 18 heeft zijn carrière flinke sprongen gemaakt. Het heeft hem 8 jaar van zijn leven gekost, maar het leverde hem een rol op in de film Ravers en hij is een echte naam in de wereld van bodybuilding geworden. Richters zegt dat hij eindelijk blij kan zijn met wie hij is. De onzekerheid is verleden tijd en de vloek van mijn geboorte is een gift geworden. Richters is een voorbeeld dat een bonk aan spiermassa niet alleen een mooi lichaam oplevert, maar ook zelfvertrouwen en wellicht een heel nieuw leven.

Lees ook  Politie: pas op voor ‘Ierse oplichterstruc’ langs Franse snelweg

Wie ook een bizarre transformatie heeft doorstaan, is ”The Mountain” van Game of Thrones. Als jij ook zo groot wilt worden of juist wilt afvallen, dan zal je een goed voedingsschema moeten opstellen. Zo word je zeker fit voor de zomer.

Temptation-Elke laat niks aan de verbeelding over – Arda wat heb je laten gaan!

19-jarige doodgestoken op strand in Scheveningen