in

Dat randje aan je koffiefilter? Híer moet je dat eigenlijk voor gebruiken, wist jij dit?

Waar is dat randje toch voor?
Velen onder ons vertrouwen elke ochtend op een Senseo, Dolce Gusto of Nespresso-apparaat voor hun bakkie pleur. Lekker natuurlijk, maar voor anderen gaat er niets boven die goede, oude filterkoffie. Lekker zelf bepalen hoe sterk je je koffie maakt en het huis geurt heerlijk als je het apparaat aanzet.

Koffiedik
Om filterkoffie te zetten heb je natuurlijk een koffiefilter nodig om het koffiedik om het koffiedik te scheiden van de koffie. Dit filter is uitgevonden door de uit Dresden afkomstige huisvrouw Melitta Bentz, die hier op 8 juli 1908 patent voor verkreeg. Zij kwam op het idee omdat zij zich ergerde aan koffiedik in de kopjes. Hierop bedacht ze een papieren filter, gemaakt van een vloeipapier uit een schoolschrift van haar zoon, dat zij in een metalen schaaltje legde waarin zij gaatjes had geprikt. Toen zij daarop complimenten van haar dameskransje kreeg, besloot zij patent aan te vragen. Nog dat jaar startte zij een onderneming. En het koffiefilter zoals wij dat kennen was geboren!

Lees ook  Video: redders halen 7-jarig kind dat geklemd zit in een wastrommel!

Proppen
Nu proppen de meeste mensen het filter gewoon in het apparaat en hierdoor lijkt het soms alsof het filter te groot is. Niets is minder waar, we doen het massaal verkeerd! Ooit bedacht waarom er een randje op het koffiefilter zit? Met dat geribbelde randje kun je het koffiefilter netjes vouwen zodat-ie wel past in je apparaat. Dat staat meestal netjes uitgelegd op de achterkant van de verpakking, maar wie leest dat nou nog? Jouw koffiefilter past voortaan altijd perfect in je koffiezetapparaat!

Lees ook  Zien: zo ziet de broer van Sylvie Meis eruit

Moeder Wilma: “Ik liet mijn kind kilo’s met snoep eten totdat hij brullend aan tafel zat”

OM: Michael P. moet straf volledig uitzitten