in

Dat je het even weet: We hebben in ons land meer en grotere spinnen dan ooit!

De bladeren vallen weer langzaam van de bomen, de wind trekt op en buienradar kleurt rood. kortom: de herfst staat voor de deur.

Het moment dat het spinnenseizoen weer van start gaat. Slecht nieuws voor degenen die alleen van het idee de kriebels krijgen. We hebben namelijk in ons land meer, grotere en exotischere spinnen dan ooit….

Uit de jaarlijkse spinnentelling is gebleken dat we door de klimaatverandering in Nederland spinnen zien die normaal enkel in zuidelijke landen worden gespot.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor Sylvana Simons - Het is nu echt klaar

De valse wolfspin of de Spaande stierspin bijvoorbeeld. Eerder zagen we deze alleen in het Middellandse zeegebied, maar doordat het in Nederland steeds warmer wordt, is ons klimaat prima geschikt voor andere rassen.

Niet bang zijn
In de maand september beleeft de spin zijn gouden tijd. Er wordt actief op zoek gegaan om te paren.

Omdat mannetjes maar kort leven, moeten ze flink aan de bak om alle vrouwtjes te voorzien van eitjes.

Sjef van overdijk, spinnenexpert en werkzaam bij dierenpark de Oliemeulen ontdekte in zijn eigen tuin al 25 verschillende soorten spinnen.

Lees ook  Wow, pikante foto’s van Rijke zusjes uit Steenrijk, Straatarm:

Voor een leek lijken de spinnen misschien allemaal hetzelfde, maar wanneer je goed naar de anatomie kijkt, zie je wel degelijk de verschillen.

Gelukkig hoeven we nog steeds niet bang te zijn dat je binnenkort oog in oog staat met een vette vogelspin. ”Tot nu toe zijn er nog geen spinnen waar we bang voor hoeven te zijn”, aldus Van Overdijk.

Wetenschap beweert: je slaapt beter met een hond in je bed

Chocolademerk Lindt opent nieuw chocolademuseum met grootste chocoladefontein ter wereld!