in

Daisy (46) gaat op suikerdates: ‘Omdat ik wat ouder ben, vraag ik 300 euro’.

Betaald op date gaan lijkt alleen weggelegd voor jonge vrouwen. Maar niet alleen studentes verdienen bij als ‘suikernichtje’.

Alleenstaande moeder Daisy* (46) is het levende bewijs dat ook 40-plussers een suikeroom kunnen hebben.

SUIKERDATEN
Op haar 31e kwam Daisy voor het eerst in aanraking met ‘suikerdaten’: een vorm van daten waarbij iemand geld of cadeaus ontvangt in ruil voor een date-relatie. “Ik had me aangemeld op een datingsite, maar kreeg ook berichtjes van getrouwde mannen”, vertelt ze.

“Daar moest ik in eerste instantie niets van weten.” Een van de mannen schoof eventuele sex van tafel, maar wilde wel uit eten bij een viersterrenrestaurant. “Dat vond ik zonde van mijn geld, ik moest mijn energierekening nog betalen.” Waarop de man beloofde dat hij de rekening zou betalen.

Een paar dagen later ging de deurbel. “Een knappe vent van rond de 45 jaar stond voor de deur. Linnen pak, dikke auto, bos bloemen én een envelop met 150 euro.” Hij betaalde uiteindelijk ook het etentje. Daisy hield de jaren daarna contact met hem. “Hij wees mij later op suikerdaten. Ik heb me toen aangemeld voor een website die dat regelt. Ik dacht: ik zie wel wat het me brengt.”

Daisy heeft een vaste baan, maar haar werkgever kan haar geen extra uren bieden. “Fulltime werken zit er dus niet in, daarom zat ik financieel nog wel eens krap.” Wat bijverdienen als suikernichtje bleek de oplossing, al viel haar eerste suikerdate niet in de smaak. “Die man heeft drie uur lang over zichzelf gepraat,” vertelt Daisy.

Lees ook  Zo ziet Fabiola Volkers eruit zonder make-up - Niet schrikken!

“Daarbij moest ik drie kwartier heen en terug rijden, dus ik vroeg of hij mijn benzine wilde betalen. Hij drukte twintig euro in mijn hand, probeerde me te zoenen en forceerde zijn hand in mijn broek.” Ondanks dat dat niet was hoe ze het suikerdaten voor zich zag, hield ze het nog niet voor gezien.

SUIKEROOM
Inmiddels verdient de alleenstaande moeder al een aantal jaar bij als suikernichtje. Ze vertelt hoe dat in zijn werk gaat: “He begint met wat chatten. De mannen vragen standaard hoe je eruit ziet. Vervolgens maak je een prijsafspraak. Dat varieert van 250 tot 500 euro per date”, weet Daisy. “Ik houd het vaak op 300 euro, omdat ik wat ouder ben en geen kleedbaar studentje.”

Daarna vindt er vaak een kennismaking plaats, gevolgd door één of meerdere dates. “Ik heb ook een aantal maanden een vaste suikeroom gehad”, vertelt Daisy. “Hij zei dat hij 60 was, maar zag er veel ouder uit. Uiteindelijk bleek hij 71 te zijn.” Dat hield niet lang stand. “Zijn leeftijd begon mee te spelen. Hij ging bijvoorbeeld uit zijn mond ruiken en toen kon ik het niet meer opbrengen. Door hem heb ik wel een auto aan kunnen schaffen.” Daisy heeft in totaal al ruim 5000 euro verdiend als suikernichtje.

BABYOLIE
Ondanks dat er niet altijd sprake is van sex, krijgt Daisy genoeg andere verzoeken. “Sommige mannen laten direct weten graag geslagen of getrapt te willen worden tijdens de sex, maar daar doe ik niet aan mee”, begint ze. “Dan heb je ook nog mannen die mijn gedragen ondergoed of sokken willen kopen.”

Lees ook  Meisje aan gerand door man

Ook de dates nemen wel eens een vreemde wending. “We hadden afgesproken in een hotel. De date in kwestie was een beetje type bouwvakker, een voormalig bodybuilder. Op een gegeven moment zei hij dat hij een verrassing voor me had.”

Na een kwartier in de badkamer door te brengen, kwam de man eindelijk tevoorschijn. “Hij was gehuld in een fluorescerend groen slipje met kikkerogen, droop van de babyolie en droeg torenhoge hakken.” Terwijl hij een bodybuilderpose aannam, moedigde Daisy hem aan. “‘Geweldig!’, riep ik. Hij begon helemaal te stralen. Er kwam amper sex aan te pas; deze man wilde gewoon bewonderd worden.”

SPANNING
Dat Daisy aan suikerdaten doet, houdt ze liever voor zichzelf. “Niemand weet het, behalve twee vriendinnen. Ik laat hen altijd weten waar ik ben en met wie”, zegt ze. “Daarbij is het fijn om toch af en toe even mijn verhaal bij hen kwijt te kunnen.”

Ondanks dat ze niet trots is op haar datingpraktijken, geeft het haar leven wel wat jeu. “Ik vind het leuk om de spanning op te zoeken, het geeft mijn leven meer kleur.” Daisy zoekt dan ook geen vaste relatie. “Ik vermaak me nu en kan hierdoor af en toe weer eens mijn nagels laten doen of op vakantie.”

Marco van der Kolk (26) overleden na mishandeling Enschede

Heb jij een hoog IQ? Alleen mensen met een hoog IQ kunnen dit raadsel oplossen!