in

Opnieuw kat gruwelijk om het leven gebracht met vuurwerk in achterste

De daders hebben vuurwerk in het achterwerk van de kat gestopt. Een verschrikkelijke gebeurtenis in het Utrechtse IJsselstein.

Eén of meerdere personen hebben vuurwerk in het achterwerk van een kat gestopt. De eigenaresse van de rode kater, Marga Smolders, doet haar verhaal en hoopt dat de daders zo snel mogelijk opgepakt worden.

Lugubere daad
De rode kater, DJ Karel, heeft het helaas niet overleeft. Het baasje van de kater is enorm geschrokken van de lugubere daad en doet haar verhaal om de daders zo snel mogelijk achter de tralies te krijgen. “Zo lief en dan op deze manier aan je einde moeten komen.”

Lees ook  Hond aan paal gebonden met één zak brokjes: ‘Wordt steeds gekker hier

Vreemd gedrag
In het Utrechtse IJsselstein liep DJ Karel nietsvermoedend rond vlakbij het park en de huizen grenzend aan de Hogebiezen. De kat was een nacht niet thuis gekomen.

Een dag later zag baasje Marga dat er iets niet goed was met haar geliefde kat. De kat gedroeg zich vreemd en Marga is met hem naar de dierenarts gegaan.

Onderzoek dierenarts
Na uitvoerig onderzoek van de dierenarts bleek het niet goed te gaan met DJ Karel. “De dierenarts onderzocht hem en zag dat er rondom zijn anus haar weggeschroeid was.

Zijn achterste was ook veel groter dan normaal: wel drie bij drie centimeter”, vertel Marga aan het AD. Inwendig was er ook veel schade aangericht.

Lees ook  Brandweer treft vier jonge kittens aan in Dordtse vuilcontainer

“Tien centimeter van zijn darm was weggebrand.” De kat was zo erg toegetakeld dat hij door de dierenarts werd ingeslapen.

Oproep om daders te pakken
Marga is zeer ontdaan door het vreselijke voorval en om de dood van haar geliefde kat. De laffe daders zijn nog niet opgepakt en Marga hoopt door haar verhaal op Facebook te delen hier snel verandering in komt.

“Wie weet iets of heeft iets gezien?”, schrijft Marga in het bericht op Facebook. Ze sluit haar bericht af met een waarschuwing voor andere katteneigenaren: “Houd uw kat rond deze tijd binnen.”

“Ze wilde s*ks op plaats van misdaad”: hoe vader van vermoorde Belgische kinderen ontdekte dat ze dood waren

’Niets bijzonders, gewoon een kliertje’ zei de arts