in

Dader moord Weens meisje (7) bekend

De politie in Wenen heeft een 16-jarige jongen van Tsjetsjeense afkomst opgepakt in het onderzoek naar de gruwelmoord op een 7-jarig meisje.

Huisvuilophalers troffen haar lijkje zaterdagochtend aan in een afvalcontainer van het appartementsgebouw waar ze woonde. Het kind was de avond ervoor als vermist opgegeven, nadat ze buiten was gaan spelen. De politie kwam meteen met verschillende ploegen ter plaatse en startte een zoektocht die die avond zonder resultaat bleef.

De jongen woont in hetzelfde gebouw in het district Döbling en zegt in ‘een vlaag van woede’ te hebben gehandeld, zo meldt een politiefunctionaris op een persconferentie.

Lees ook  André Hazes heeft de knappe vriendinnen van Bridget om zich heen!

Doucheruimte
De buurjongen, die het meisje persoonlijk kende, werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt. Volgens de politie kwam hij het meisje vrijdagnamiddag tegen op de binnenplaats van het appartementsgebouw Dittes-Hof. De dader lokte het kind mee naar zijn appartement. In de flat leidde hij haar naar de badkamer. Hij duwde haar de doucheruimte in en sloeg met een groot mes toe. ,,Het hoofd was haast van de romp gescheiden”, aldus Michael Mimra van de Weense politie.

Speurhonden leidden de politie naar het appartement. De dader had de badkamer na de feiten schoongemaakt, maar agenten troffen nog bloedresten aan. De 16-jarige verklaarde eerst nog dat hij zich op school in zijn vinger had gesneden. De jongen en zijn familie emigreerden jaren geleden uit Tsjetjenië en hebben de Oostenrijkse nationaliteit verkregen.

Lees ook  Patty's man stuurt per ongeluk pikante berichtjes naar haar vriendinnen

De jonge dader vertoonde amper emotie tijdens zijn verhoor, zegt de advocaat van de nabestaanden van meisje. Hij dankt namens haar familie de politie voor de snelle doorbraak. De moeder van het kind durfde na de vondst dagenlang haar woning niet uit, aldus de advocaat.

De moord leidde tot grote consternatie in Oostenrijk.

Echtgenoot wordt aangereden door auto en stuurt raar berichtje naar zijn vrouw. Haar antwoord is briljant.

Politieagente Leanne onder vuur na het plaatsen van veel te gewaagde foto’s