in

Dadels: dit is hoe ze jouw lichaam helpen

Dadels worden meer en meer populair, en misschien is dat wel niet zo verrassend. Ze smaken niet alleen heerlijk, het fruit kan ook wonderen doen met het lichaam. Wist je dat er heel veel redenen zijn om deze lekkernijen dagelijks te eten?

Hier hebben we 7 redenen opgesomd waarom iedereen zou moeten ontdekken hoe voedzaam dadels echt zijn!

Waarom dadels gezond zijn
Waar zijn ze nu goed voor, die dadels? Zijn ze gezonder dan snoep? Wel, als je je snoep vervangt door gedroogde dadels, eet je niet alleen ook veel minder suiker, je hebt ineens een pak voedingsstoffen binnen.

Welke voedingsstoffen bevatten dadels?
Waarom zijn dadels gezond? Ze bevatten geen cholesterol, en bevatten niet zoveel vetten. Ze kunnen ook helpen om het zenuwsysteem te reguleren, dankzij hun grote hoeveelheid aan kalium.

Dadels bevatten ook heel veel voedingsvezels en voedingsstoffen, waaronder zeven verschillende vitaminen en 10 mineralen, waaronder vitamine C, vitamine A, verschillende vitaminen B, calcium en ijzer.

De dag beginnen met 3 dadels is niet slecht dus! Ze zijn makkelijk te verteren en geven je direct energie.

Samen met noten en amandelen zijn dadels een geweldige snack en kunnen ze deel uit maken van een voedzaam ontbijt. Dadels geven je een shotje energie die een lange tijd duurt, en je vol doet voelen.

Wat gebeurt er met mijn lichaam wanneer ik dadels eet?
1. Risico op hartaanvallen vermindert

Onderzoekers in Israel hebben aangetoond dat dadels in combinatie met sap van granaatappels, bescherming kan voorzien tegen atherosclerose, een ziekte waarin ruwe plekken zich ophopen in je aderen, en kunnen leiden tot hartaanvallen of beroertes. Het fruit bevat een combinatie van antioxidanten die samen het cholesterolniveau in je lichaam verbetert, en atherosclerose voorkomt.

Lees ook  Stervende man sluipt een kerk in, die al 70 jaar verlaten is. Dan beseft hij zich iets verbluffends

De meeste antioxidanten in dadels zitten in de pit, die gemalen en geconsumeerd kan worden, maar het fruit bevat ook een goede bescherming, schreven de onderzoekers in hun analyse.

2. Je maag wordt blijer
Het nicotinezuur in dadels wordt verondersteld te helpen tegen darmproblemen. Een regelmatige inname van het fruit bevordert de groei van gunstige bacteriën, die nodig zijn voor een goed functionerend spijsverteringssysteem, volgens deze studie.

Dadels hebben ook een grote hoeveelheid vezels en een mild laxerend effet, wat kan helpen bij mensen die vaak geconstipeerd zijn.

3. Je slaapt beter

Dit klinkt misschien allemaal een beetje te goed om waar te zijn, maar probeer eens een dadel te eten een uurtje voor je gaat slapen. Het fruit is rijk aan het aminozuur l-tryptofaan, wat stemmingsverbeterende serotonine produceert en je een betere slaap bezorgt.

4. Zwangerschap is comfortabeler
Zwangerschap kan vele vervelende symptomen bezorgen, zoals rugpijn, braken en misselijkheid.

In deze studie, gepubliceerd in The Journal of Obstetrics and Gynaecology, wordt vermeld dat zwangere vrouwen die dadels eten een comfortabelere zwangerschap en geboorte hebben.

Interessant genoeg toonde de studie ook aan dat de vrouwen 28 procent minder pijnstillers moesten nemen.

Lees ook  13-jarige opgepakt voor neersteken schoolgenoot (16) in Ridderkerk

5. Leverfunctie verhoogd
Dadels zijn een goede natuurlijke bron van magnesium, wat goed is voor celfuncties en de lever.

Extracten van dadelzaden kunnen ook helpen om leverfibrose te reguleren en te verminderen, en kunnen daarom van pas komen om bijvoorbeeld te helpen tegen cirrhosis. Dat schrijft Healthy and Natural World.

6. Je ziet ’s nachts beter

Lijd je aan nachtblindheid of heb je moeite om in het donker te kunnen zien? Dan is dat waarschijnlijk door een tekort aan vitamine A. Probeer drie dadels per dag te eten, je ogen zullen je later dankbaar zijn.

Dadels bevatten boordevol vitaminen A, een vitamine die de ogen beschermt en nodig is voor een optimaal zicht.

7. Je allergieën verminderen
Lijd je aan seizoensgebonden allergieën?

Dan is hier wat goed nieuws voor je als je graag wilt stoppen met niezen of van een huidallergie af wil geraken. Dadels bevatten methylsulfonylmethane, een organische sulfer die kan helpen om allergische reacties te verminderen.

Amerikaanse onderzoekers hebben bevestigd dat organische sulferonderdeeltjes goed zijn voor mensen die lijden aan seizoensgebonden allergieën zoals hooikoorts en allergie voor pollen.

Als dat geen goeie redenen zijn om dadels te eten! Ik had zelfs geen idee dat dadels voor zoveel dingen goed waren, en ik hoop dat je hier iets nieuws uit geleerd hebt. Iedereen zou de voordelen van enkele dadels per dag moeten ontdekken!

De bewonderenswaardige uitdaging van dit te zware paar – samen verloren ze meer dan 200 kilo

8 tekenen dat je lichaam schreeuwt om magnesium