in

Daar is ‘ie weer: het matje is anno 2020 weer helemaal hip

Ga jij dit kapsel (weer) rocken?
Scrunchies, blazers en t-shirts met schoudervullingen en de legerkistjes: de eighties zijn al een tijdje bezig met een heuse comeback. Daar kan nog een bijzondere trend aan toegevoegd worden. De mullet, oftewel het matje, is anno 2020 weer helemaal terug.

Matje
Je kent ‘m vast nog wel: het matje. “Business up front, party in the back.” Korte lokken bovenop en aan de zijkanten van je hoofd en achteraan lange lokken die je nek bedekken. Als, jawel, een echt matje. Of nektapijtje, zoals onze zuiderburen het kapsel noemen.

Lees ook  Thaise politie jaagt op de moeder, die haar zoontje met een plastic koord vastbond

Rockster
Gaan we terug naar de jaren tachtig, dan denken we terug aan rockers als Rod Stewart en David Bowie. Het kapsel schreeuwt androgynie en rebellie. Een decennium later was er niets stoers meer aan. Had je een mullet? Dan leek je eerder op een voetbalhooligan uit Den Haag dan op een rockstar.

Beroemdheden
Toch maakt het matje anno 2020, net als de scrunchies en de schoudervullingen, weer een heuse comeback. In november 2019 zagen we het nektapijtje al bij zangeres Billie Eilish. Volgens haar was het kapsel een ‘geluk bij een ongelukje’: “Toen ze mijn haar groen kleurden, hebben ze de helft ervan afgebrand.” Oeps! Maar ach, je bent een trendsetter of je bent het niet. Sindsdien zien we het matje steeds vaker voorbijkomen. Zo zijn ook beroemdheden als Miley Cyrus en Maisie Williams niet bang voor het eighties-kapseltje.

Lees ook  De zomer komt een beetje terug, maar dat duurt nog wel even

Inspiratie
Hoe dat er ook alweer uitzag, zo’n matje? Wij zetten de mooiste mullets voor je op een rijtje. Misschien voor je volgende kappersbezoek?

Dit is waarom mensen bij wie de planten altijd doodgaan het allerleukst zijn!

Deze vrouw (31) heeft dus Trump met Corona besmet