in

Chocolademerk Lindt opent nieuw chocolademuseum met grootste chocoladefontein ter wereld!

Chocolademerk Lindt opent nieuw chocolademuseum met grootste chocoladefontein ter wereld!
door Zelfmaakideetjes

Is er bij jou thuis altijd wel iets van chocolade te vinden in welke vorm dan ook?

Dan hebben we wellicht leuk nieuws voor je: Een chocolade museum in combinatie met een mega winkel en ’s werelds grootste chocoladefontein.

Enige is dat je een tripje naar Zwitserland zal moeten plannen, maar je krijgt er wel een hele bijzondere belevenis voor terug!

Chocolademuseum
Het wereldberoemde chocolademerk Lindt zorgde laatst nog voor een chocoladeregen in een Zwitsers dorpje doordat er wat technische problemen waren in de fabriek.

Sinds kort heeft het merk een hus museum geopend: Lindt Home of Chocolate! Een heilige tempel voor de liefhebbers van chocolade.

Lees ook  Nathasja wordt gepest omwille van haar enorme borsten

Naast de grootste chocoladefontein ter wereld, vind je er een museum en natuurlijk de fabriek zelf. Naast dit gebeuren is er ook nog een grote winkel aanwezig en valt er van alles te beleven.

Om een bezoek te brengen aan de chocoladehemel zal je wel moeten afreizen naar de Zwitserse hoofdstad Zurich, maar natuurlijk hebben de echte chocolade lovers er dat wel voor over!

Drie verdiepingen en 9 meter fontein.
De eyecatcher van het museum is de mega chocoladefontein van maar liefst 9 meter die middenin het museum staat te pronken.

Deze ultieme ”selfie-spot” is ook nog eens de grootste chocoladefontein ter wereld. Met een hoogte van 9 meter komt dat neer op zo’n 3 verdiepingen die ook museum telt.

Lees ook  Tiener duikt in sloot om leven van oudere buurman (84) te redden

De fontein bevat 1500 liter aan chocolade dat in een Lindt bonbon wordt gegoten. Overigens is dit niet het enige record dat door Lindt wordt verbroken. Je vindt er namelijk ook de grootste Lindt winkel ter wereld met een oppervlak van 500m2.

Eigen werk
Natuurlijk laat Lindt je niet dat hele stuk afreizen om ’s werelds grootste chocoladefontein te bewonderen.

In het museum worden namelijk diverse tentoonstellingen gegeven die bijvoorbeeld gaan over de geschiedenis, herkomst en productieproces.

Het is dus ook nog leerzaam! En als (chocolade) kers op de taart kun je in de Chcolateria je eigen chocolade meesterwerk samenstellen.

Dat je het even weet: We hebben in ons land meer en grotere spinnen dan ooit!

”Frikandel-Haute Cuisine” Ron Blaauw komt unieke viergangen frikandellen-diner