in

Chauffeur kaapt schoolbus vol kinderen en steekt voertuig in brand

In Milaan heeft een 47-jarige buschauffeur een schoolbus met 51 kinderen gekaapt en het voertuig vervolgens in brand gestoken.

Volgens Italiaanse media werden 23 kinderen naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. De openbare aanklager onderzoekt een mogelijk terroristisch motief.

Zo riep de dader dat “de doden in het Middellandse Zeegebied moeten stoppen”. voegde eraan toe: “Niemand komt hier levend uit.”

Minstens één leerling op de bus slaagde er daarna in om zijn ouders in te lichten via zijn smartphone. Zij waarschuwden op hun beurt de politie, die blokkades opwierp op de route naar de luchthaven.

Brand
Volgens politiecommissaris Luca De Marchis werd de bus net buiten Milaan tegengehouden, na een rit van ongeveer veertig minuten.

Op het moment dat de bus een eerste keer tot stilstand kwam, kon een deel van de kinderen al ontsnappen.

Lees ook  Hij neemt elke dag zijn jongere broer mee naar de klas. De reden is heel erg triest

De chauffeur probeerde nog te vluchten, maar reed zich uiteindelijk klem tegen de vangrail en haalde een aansteker en een bidon brandstof boven.

Terwijl de agenten de achterdeur van de bus openbraken om de overgebleven passagiers te evacueren, stak hij het voertuig in brand.

De kinderen konden snel ontkomen door de achterdeur en kwamen er zonder ernstige verwondingen vanaf.

Wel belandden 23 kinderen met lichte verwondingen in het ziekenhuis. Volgens de krant La Repubblica hebben de kinderen blauwe plekken opgelopen.

Sommigen hebben ook de symptomen van een beginnende rookvergiftiging. Ook de chauffeur zelf kon tijdig uitstappen. De bus werd volledig vernield door de vlammen.

Immigratiebeleid
De buschauffeur werd meteen na het incident gearresteerd. Het gaat om Ousseynou S., een 47-jarige Italiaan van Senegalese afkomst.

Lees ook  ‘Blind Getrouwd’-deelnemer neemt op RANZIGE wijze wraak op overspelige bruid

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini mocht de man echter nooit een toelating krijgen voor het besturen van een schoolbus, omdat hij bij het gerecht bekend was voor dronken rijden en s*ksueel geweld.

Hij riskeert een aanklacht voor ontvoering en poging tot massamoord, zei politiecommandant Luca De Marchis aan het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA.

Volgens Alberto Nobili, de procureur van Milaan, onderzoekt men ook de mogelijkheid van een terroristisch motief.

Aan Ansa vertelde een leerkracht van de school ook dat de man mogelijk wilde protesteren tegen het immigratiebeleid in Italië.

“Ik wil er een einde aan maken, de doden in het Middellandse Zeegebied moeten stoppen”, riep de chauffeur volgens getuigen toen hij werd ingerekend.

13 belachelijke haarstijlen uit de jaren ’80 die bewijzen dat ‘vroeger niet alles beter was.’

Koppel met downsyndroom is al 25 jaar getrouwd en zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar!