in

Buurt geschokt om doodgestoken meisje (15): ‘Ze stond altijd voor anderen klaar’

Bij een steekpartij in een woning op de Mathenesserdijk in Rotterdam is woensdagavond een 15-jarig meisje overleden. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar die hulp mocht niet meer baten. De politie hield in dezelfde woning een 16-jarig meisje aan. ,,Waarom zou iemand háár willen neersteken? Zij is de laatste persoon bij wie ik dit zou verwachten.”

Het drama in de Rotterdamse wijk Spangen voltrok zich woensdagavond rond 20.15 uur. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar konden het jonge slachtoffer niet meer redden: ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. De politie meldt dat het slachtoffer een meisje van 15 betreft. Een woordvoerder van de politie laat weten dat vandaag de verhoren plaatsvinden: ,,Zo hopen we in kaart te kunnen brengen wie er in de woning waren en hoe de relaties lagen”, vertelt hij.

De politie hield meerdere personen in de woning aan. Voor de verhoren van vandaag zijn zij meegenomen naar het bureau. Specialisten doen ondertussen onderzoek in de woning op de tweede etage van het blok. Twee ingangen van het complex zijn afgezet met linten.

Lees ook  Kinderbescherming zou vermiste driejarige Jaylano uit Heerenveen weghalen bij moeder Evelien

Ruzie
In de loop van de avond verzamelden zich zeker honderdvijftijg man op en om de trambaan, die voor de deur van het woonblok ligt. Buurtbewoners zoeken naarstig naar informatie. Ze snappen níets van het incident: over zowel de verdachte als het slachtoffer klinken lovende verhalen.

Het meest hardnekkige gerucht over de toedracht van het incident: de meiden hadden ruzie met elkaar, maar waren woensdagavond samengekomen om het goed te maken. Dat zou dramatisch uit de hand gelopen zijn in de woning van de verdachte, zeggen meerdere bewoners.

Zij omschrijven de opgepakte tiener, die in het huis werd aangehouden, als een ‘hele lieve meid’. ,,Ze had respect voor ouderen, groette altijd”, zegt een van hen. Ze vertellen dat het meisje een week geleden haar zestiende verjaardag nog vierde. ,,Ze was echt nog een kind, een puber.”

Lees ook  Kannibaalmeisje martelt 5-jarig broertje dood en eet zijn geslachtsdeel op.

Een oud-klasgenoot: ,,Zij doet zoiets niet zomaar.” Ze was echt nog een kind, een puber
Buurtbewoner

Waarover de mogelijke ruzie gegaan zou zijn? Een omwonende haalt haar schouders op. ,,Wat kan op die leeftijd nou zo erg zijn dat dit gebeurt?”

Snapchat
Rond middernacht kijkt Chiress Fernando (16) met betraande ogen naar de woning waar de recherche op dat moment foto’s van maakt. Hij zegt te weten wie het slachtoffer is: het 15-jarige meisje met wie hij twee dagen geleden nog door de stad liep. Via Snapchat hoorde hij over haar dood. Vrienden en omwonenden noemden later eveneens haar naam. Ze zou binnenkort haar zestiende verjaardag vieren.

Hij kan het niet geloven. ,,Ze was zo lief. Ze stond altijd voor haar vrienden klaar. Ik had nooit verwacht dat dit bij háár zou gebeuren. Waarom zou iemand haar willen neersteken? Zij is de laatste persoon bij wie ik zoiets zou verwachten.”

Steekpartij in Apeldoorn blijkt gefilmd: vrouw springt tussen vechtende mannen

Zwemmer treft lichaam aan in water bij Amsterdam IJburg