in

Buurt geschokt: kluizenaar Adrie (67) lag mogelijk al weken dood in huis in Utrecht en niemand wist ‘t

Verbijstering, verdriet en ongeloof bij buurtbewoners aan de Vleutenseweg in Utrecht. Kluizenaar Adrie (67) werd gisteren door de politie dood aangetroffen in zijn woning;

hij lag daar mogelijk al weken zo. Hij stierf een natuurlijke dood. ,,Hoe kan het dat we al die tijd niets hebben gemerkt”?

,,Wat zeg je nou? Nee, je meent het niet! Adrie dood?” Buurvrouw Anette slaat een hand voor haar mond als zij hoort dat haar buurman gisteren dood in zijn woning is aangetroffen en daar vermoedelijk al weken en mogelijk zelfs langer levenloos lag.

Kippenvel
,,Ik krijg er kippenvel van”, zegt Anette. ,,Hoe kan dit nou? Ik zag gisteren wel politie zijn woning ingaan, maar ik heb geen moment gedacht dat Adrie dood zou zijn. En al zo lang? Pfffff.

Ik heb ook niets geroken, terwijl ik er vlak naast woon.” Ze staart naar de sjofele gordijnen, die schots en scheef voor de ramen hangen waar Adrie woonde.

Adrie werd dood in zijn bovenwoning aangetroffen nadat de benedenburen last hadden gekregen van een lekkage aan het plafond.

Omdat de bovenbuurman maar niet reageerde op meerdere pogingen tot contact, belden de bewoners met corporatie Bo-Ex, de verhuurder van de woningen. Die schakelde de politie in om de woning te forceren.

Jonge dief verliest 'zwemwedstrijd' van ervaren agent

Geur
Daar troffen zij een horrorscenario. De wijkagent moest eerst de post van de deurmat vegen om de deur te kunnen openen.

,,Vervolgens kwam ons een bekende geur tegemoet”, schrijft de wijkagent op zijn instagram account.

De agent vervolgt: ,,De bewoner was helaas overleden en lag al een tijd, waarschijnlijk al een paar maanden, in zijn woonkamer.

Hij stond bekend als een kluizenaar en had niemand meer. Geen familie, geen vrienden.

We hebben uiteindelijk als wijkagenten maar de gemeente gebeld om aangifte te doen van zijn overlijden, omdat er niemand meer was om dit voor hem te doen. Dit blijven trieste casussen.”

De woordvoerder van de politie meldt een dag later dat het niet vast staat of de man daar al een paar maanden lag.

De schouwarts heeft een natuurlijke dood vastgesteld, maar kon niet precies aangeven hoe lang de man al was overleden. ,,Maar enige tijd, dat is zeker”.

Adrie woonde in een huuwoning van Bo-Ex met meerdere buren. Naast de huurwoning zit een rijtje met koopwoningen die over het algemeen worden bewoond door jonge gezinnen.

Aziatische jongen getrapt en uitgescholden in Zaandam

Ook die buren zijn geschokt. ,,Hij heeft wel eens een pakje van me aangenomen. Dan sprak ik hem en soms zeiden we elkaar gedag, maar hij leidde een teruggetrokken bestaan,” zegt buurvrouw Heike, die het even te kwaad krijgt bij het verwerken van het nieuws. ,,Wat erg toch, dat je buurman zomaar dood in huis kan liggen, terwijl niemand wat merkt.”

Bult op hoofd
Buurvrouw Anette weet dat Adrie, die als schoonmaker werkte, al een tijdje ziek was. ,,Hij had een grote bult op zijn voorhoofd. Misschien is hij daar aan overleden. Adrie was een beetje nukkig, maar niet onaardig.”

Op de woning aan de Vleutenseweg lijkt een vloek te rusten, zegt Anette. ,,Want de hoofdhuurder van dat pand is een jaar of acht geleden ook dood in zijn woning aangetroffen.”

Verhuurder Bo-Ex had geen verdachte signalen ontvangen over de overleden huurder. ,,De huur was gewoon overgemaakt”, zegt een woordvoerder.

,,Automatisch weliswaar, maar wij werden door de benedenburen ingeseind over de lekkage. De woning wordt ontruimd en dan wordt de inventaris nog een maand opgeslagen. Hij heeft geen familie meer maar mogelijk meldt zich dan toch nog iemand.”

Veenendaalse speeltuin wordt geterroriseerd door groep kinderen: ‘Als we niet betalen, slaan ze ons in elkaar’

Emina en Wesley vielen samen 134 kilo af: ‘Verliefder dan ooit’