in

Buurt geschokt door dood 49-jarige Ger: ‘Dit is iets voor de onderwereld, niet hier’

De Bredanaar die vanochtend overleed nadat hij in brand was gestoken in een garagebox, stond in de buurt bekend als een aardige man. Bewoners reageren geschokt op het overlijden van de 49-jarige Ger van Zundert.

“Ze hadden de rolluiken opengesneden en daarna sloegen ze de ruiten in”, vertelt buurtbewoner Sjoerd Koopman aan RTL Nieuws. “Er kwam een grote zwarte wolk uit, het stond hier helemaal blauw in de straat.”

Onder douche bij overburen
De 49-jarige Ger van Zundert werd gisteravond vastgebonden in zijn eigen garagebox en vervolgens in brand gestoken. Hij wist de overburen te bereiken die hem onder de douche hebben gezet.

Sjoerd zag hoe Ger even later op een brancard werd gelegd. “Het ging heel slecht. Ik zag wel een zuurstofkapje, dus hij leefde nog wel, maar ik dacht gelijk: dit is linke soep.”

Lees ook  Meisje (6) zwaar mishandeld op straat in Elburg, politie zoekt daders

‘Dader dronk pilsje tijdens brand’
“De man had een zaak in automaterialen in de garagebox”, zegt een omwonende. “Twee onbekende mannen dienden zich maandagavond aan als klant. Het slachtoffer moest een onderdeel opzoeken achter de computer. Daar werd hij door het duo vastgebonden. Zij verlieten de box, waarop de dader binnenkwam. Die heeft het slachtoffer eerst afgetuigd en daarna overgoten met benzine. Hij stak het slachtoffer in brand en dronk op zijn gemak een pilsje terwijl zijn slachtoffer in brand stond.”

De aanslag gebeurde in Tuinzigt, een van de volkswijken van Breda. Net onder het dak van de zwaar beschadigde garagebox hangen camera’s. Mogelijk hebben die een deel van de aanslag op beeld vastgelegd. Volgens omwonenden is de dader met een busje de box binnengereden.

Lees ook  Man slaat bejaarde (85) in gezicht terwijl hij op brancard ligt

‘Een aardige man’
Ger overleed vanochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De 49-jarige Bredanaar was geliefd in de buurt. Hij stond bekend als een aardige man.

Volgens buurtbewoners zou de oorzaak van het misdrijf te maken hebben met een langlopend conflict dat draaide om geld. De politie houdt sterk rekening met dit scenario. Ger zou volgens de buren al een tijd op zijn hoede zijn geweest. “Ik vind het een absurde situatie”, zegt Sjoerd. “Dit lees je in Amsterdam, over de onderwereld. Het is raar om te bedenken dat het nu zo dichtbij is.”

Morgen een herdenking
Morgenavond wordt er een herdenking gehouden voor Ger. “Hier willen wij iedereen de kans geven een moment stilte te nemen, een bloemetje te leggen en een wensballon op te laten”, is te lezen op Facebook.

Verdachte aangehouden voor in brand steken Bredase Ger van Zundert

Beau krijgt het flink te verduren in Five Days Inside