in

Buschauffeur ziet studente vlak voordat ze zelfmoord wil plegen. Hij weet haar tegen te houden met 1 oprechte vraag

Mensen zoals jij en ik, kunnen in bepaalde situaties heldhaftig optreden. Van mensen die kinderen uit een brandend schoolgebouw redden tot mensen die voorkomen dat een kind ontvoerd wordt, de verhalen zijn ongelooflijk. Het verhaal dat we vandaag voor je hebben is een prachtig verhaal uit 2013.

Voor Darnell Barton, een buschauffeur uit Buffalo, NY, was de ochtend in kwestie niet anders dan alle anderen. Hij had wat passagiers opgepikt toen hij iets vreemds aan de kant van de weg zag. Terwijl hij over een brug reed, zag hij dat een jonge vrouw over de vangraill geklommen was en naar de auto’s die onder haar voorbij raasden staarde.

Hoewel hij niet zeker wist of ze een gevaar voor zichzelf vormde, besloot Barton te kijken of alles wel in orde was. Als Barton niet gehandeld had, waren dingen die dag heel anders gelopen.

Lees ook  Scheten laten in het bijzijn van je partner is heel goed voor je relatie!

Hij bracht de bus midden op de weg tot stilstand en riep de jonge vrouw. Ze keek aarzelend omhoog en vervolgens weer naar de weg. Barton wist niet wat haar volgende stap zou zijn en besloot in te grijpen.

“Waarom kom je niet terug naar de andere kant van de vangrail?” Mevrouw, kom je terug naar de andere kant van de vangrail?” zei Damone voordat hij de bus uitstapte.

Hij vervolgde: “Mevrouw, het lijkt erop dat je geen al te beste dag hebt. Mag ik je een knuffel geven?”

Barton is opgeleid als brandweerman en vredeshandhaver. Als onderdeel van zijn training heeft hij geleerd dat zodra er contact gemaakt is met iemand die suïcidaal is, die connectie niet verbroken moet worden. Daarom besloot hij bij haar te blijven tot de politie arriveerde.

In onderstaande video is te zien dat Barton over de railing leunt, zijn armen om de jonge vrouw heen slaat en haar vraagt om weer over de vangrail te stappen. Verrassend genoeg, besloot ze hier gehoor aan te geven.

Lees ook  'Eruit, eruit, brand!', buurmannen redden jong gezin bij brand in Oss

Barton hielp haar voorzichtig over de vangrail en bleef bij haar zitten totdat de politie arriveerde. Hij stelde haar een aantal vragen en kwam te weten dat ze student is.

“Terwijl ik haar vasthield en naar haar vragen luisterde, bad ik,” zei de buschauffeur. “Wat er ook door haar heenging, het had haar in z’n greep. En goed ook.”

Toen de agenten arriveerden kon Barton zijn weg vervolgen, maar niet voordat hij een staande ovatie kreeg van alle 20 studenten en overige passagiers voor zijn inspirerende daad. Bekijk het verhaal in onderstaande video!

DEEL deze onzelfzuchtige daad met je vrienden en familie!

Moeder (29) vraagt op luchthaven aan wildvreemden om even op dochter (4) te passen, maar komt haar dan niet meer ophalen

Wordt jouw kussen ‘s nachts warm? ZO hou jij ‘m de hele nacht koel