in

Buschauffeur ziet straathonden in de storm – dan breekt hij alle regels en doet hij het enige juiste

Vast komen te zitten in een storm is een ellendige ervaring. De natuur is enorm krachtig en hoge winden in combinatie met hevige regen kan zowel mens als dier veel schade toebrengen.

Bij het volop te proberen om onszelf in veiligheid te brengen, vergeten we vaak dat de dieren ook vast kunnen zitten in de weg van een storm, iets wat deze buschauffeur tijdig opmerkte.

Hij besefte onmiddellijk dat hij iets moest ondernemen, dus stopte hij de bus en opende hij de deuren.

Zelfs al vinden sommige mensen stormen iets spannend, ze zijn niet plezant als je er middenin terecht komt. Gelukkig kunnen de meeste mensen binnen schuilen in een nabijgelegen winkel of restaurant.

Maar voor dieren, vooral ‘dakloze’ dieren, is het niet makkelijk. Ze kunnen schuilen onder een boom of iets gelijkaardigs, maar als ze naar een restaurant of winkel vluchten worden ze vaak buitengegooid.

Lees ook  Politie waarschuwt: 'We richten ons wapen ook op 'spelende' kinderen'

Maar soms zijn er echte helden die aandacht schenken aan de arme dieren die vastzitten in een storm. Net zoals deze buschauffeur in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinie. Hij was onderweg op zijn dagelijkse route toen hij enkele dakloze honden opmerkte.

In de stad is het illegaal om honden op de bus te hebben. Maar in plaats van weg te kijken, en zijn ronde ver te zetten tot de volgende halte, parkeerde hij de bus langs de weg. Hij opende de deur en bracht enkele dakloze honden de warme, droge bus binnen.

Lees ook  Fans weten het zeker: de geest van André Hazes is te zien op deze foto

De honden waren blij om uit het ‘hondenweer’ verlost te worden en naast de chauffeur te zitten of verderop in de bus. Passagiers begonnen de kleine honden op te merken en namen er foto’s van. De foto’s gingen intussen al de hele wereld rond, en de lieve, zorgzame buschauffeur werd als held onthaald.

Zelfs al brak hij de regels, toch was zijn baas blij met zijn daden. Want als je naar de gezichten van de hondjes kijkt in de barre koude en regenstorm, is het bijna onmogelijk om niet dezelfde reactie te hebben als deze chauffeur.

Deze chauffeur is een echte held. Deel aub dit artikel met je vrienden op Facebook als je denkt dat hij de juiste beslissing heeft gemaakt.

8 tekenen dat je lichaam schreeuwt om magnesium

Zijn vrouw verlaat hem en hun baby – zijn brief aan alleenstaande vaders is een inspiratie voor velen