in

Buik van dochter wil maar niet stoppen met groeien. Wanneer dokters erin kijken, slaan ze in paniek.

Een kind verwachten is erg spannend voor de ouders. Maar iedereen die een kind heeft, weet dat de blijdschap ook gepaard gaat met gevoelens als angst en bezorgdheid. Beide ouders maken zich zorgen dat alles goed komt met moeder en baby en dat ze zo gezond mogelijk zijn. Bevallen van een baby die ziek is, is een verwoestende ervaring die geen enkele ouder zou mogen meemaken.
Helaas was dit het geval voor Amanda en Justin uit Illinois toen hun prachtig babymeisje Braylee geboren werd. Enkele maanden na haar geboorte werd ze plotseling ziek.

We kunnen ons de blijdschap van Amanda en Justin goed voorstellen wanneer hun kleine meisje na negen maanden eindelijk ter wereld kwam.

Maar enkele maanden later merkten ze helaas dat er iets aan de hand was met hun baby. Haar huid had een gelige tint en het was duidelijk dat ze zich niet goed voelde.

Op 3 februari 2016 ontdekten de ouders dat hun babymeisje een zeldzame leverziekte genaamd galatresie. Dit betekende dat ze zonder galblaas geboren werd, het cruciale orgaan waarin gal wordt opgeslagen en in de dunne darm wordt vrijgegeven. Het orgaan speelt een belangrijke rol in de spijsvertering, wat voornamelijk belangrijk is voor de gezondheid en de groei van een pasgeborene.

Lees ook  De dochter van Dennis Bergkamp is inmiddels 22 en behoorlijk goed opgedroogd!

De dokters informeerden de ouders dat de toestand van Braylee kritiek was. Amanda en Justin waren verwoest.

De dokters opereerden Braylee en verbonden haar lever met haar darmen. Maar dit loste het probleem helaas niet op en het meisje bleef ziek.

De toestand van Braylee begon te verslechteren. Haar maag raakte opgezwollen totdat het de omvang van een ballon had.

De dokters besloten dat het kleine meisje zo snel mogelijk een levertransplantatie nodig had.

Helaas waren er op dat moment geen leverdonoren beschikbaar. De familie was verwoest. Na met de dokters gepraat te hebben en na zorgvuldige afweging, bood Justin aan om een stuk van zijn eigen lever te doneren om het leven van de baby te redden.

De operatie was erg riskant en kon de eigen gezondheid van Justin op het spel zetten. Maar daar maalde de vader niet om – hij wilde gewoon zien dat zijn meisje gezond en gelukkig zou zijn.

Lees ook  Vrouw sterft en laat 1,2 MILJOEN na. Maar als je ziet naar wie al dat geld gaat, dat valt je mond WIJD open van verbazing

Maar toen Justin op het punt stond om de operatiezaal binnen gerold te worden, gebeurde er een wonder.

Precies op tijd werd er alsnog een leverdonor gevonden. De lever van de overleden man zou gebruikt worden om twee baby’s te redden, en Braylee was een van hen.

De transplantatie was een succes.

Braylee reageerde erg goed op haar nieuwe lever en begon zich langzaam te ontwikkelen tot een gezond babymeisje. Haar huidskleur werd normaal en ze was een en al glimlach, net zoals elke andere peuter.

Het is nu een jaar geleden dat Braylee uit het ziekenhuis ontslagen werd. Nu, op 19 maanden oud, tonen haar recente foto’s pas echt goed het verschil.

Dankzij een genereuze persoon die zich opgaf als orgaandonor, kreeg dit meisje een tweede kans op leven.

Dit is zo’n opmerkelijk verhaal en we wensen Braylee en haar familie het beste!

Samantha de Jong heeft een boodschap voor de vriendin van haar ex-man Michael van der Plas.

Knappe dame vertelt het meest walgelijke onenightstand-verhaal dat je ooit zal horen