in

Bruisende 23-jarige ging naar bed met symptomen van verkoudheid en werd nooit meer wakker

Een bruisende 23-jarige ging naar bed met symptomen van verkoudheid en werd tragisch nooit wakker.

Abigail Harris, uit Cheltenham, voelde zich maandenlang onwel, maar had geprobeerd haar symptomen af te schudden en door te gaan met haar leven.

Maar de makelaar had geen idee dat ze aan een bacterie van meningitis / meningokokken leed – een ernstige infectie die de dunne laag rondom de hersenen en het ruggenmerg aantastte.

Op 27 maart ging Abigail met een pijnlijke pols naar het ziekenhuis, meldt Gloucestershire Live.

Nadat ze werd gediagnosticeerd met tendinitis, kreeg ze het advies om te rusten, maar later diezelfde avond berichtte ze haar paramedische tante, Fiona Scarlett, over moeite met ademhalen. Ze bespraken enkele van haar andere symptomen, voordat Abigail naar bed ging.

Het was de laatste keer dat ze elkaar spraken. Fiona zei: “Ze zei dat ze niet naar het ziekenhuis kon rijden omdat haar pols pijn deed, dus ik zei haar om haar vriendje Kieron te bellen om haar daarna toe te brengen.

Lees ook  Vader Wesley Sneijder ernstig ziek: ‘We hebben het momenteel erg zwaar…’

‘Maar ze had hem niet verteld hoe erg ze zich voelde en hij was naar bed gegaan, ze wilde hem niet lastig vallen. ‘Ze zei dat ze zou proberen te gaan slapen, we hebben het daarbij gelaten.’

Fiona werd nog bezorgder toen haar nicht de volgende ochtend niet op een bericht antwoordde met de vraag of ze zich beter voelde.

Abigail’s vader belde toen om te zeggen dat ze haar in de vroege uren van de ochtend bij haar vriendje hadden gevonden en snelde naar het ziekenhuis.

Dokters ontdekten toen een uitslag aan de binnenkant van een van haar knieën terwijl ze op de intensive care zat. Fiona voegde eraan toe: “Ze werd behandeld voor meningitis.

“Dit was zo’n schok, dat het zelfs niet bij me opkwam dat het zo zou kunnen zijn, omdat we er niet zoveel meer van horen.

Lees ook  Echtpaar heeft één dochter. Maar als mama opnieuw zwanger wordt, hadden ze DIT nooit verwacht …

“Abi verbeterde niet met antibiotica, ze kreeg deskundige zorg en het werd duidelijk dat het er niet goed uitzag voor ons meisje. We bleven hopen.”

“Naarmate de dag vorderde, begonnen de artsen om Abi’s moeder, vader, broer en haar vriend voor te bereiden op het slechtste nieuws.

“Op vrijdag 29 maart, met al haar naaste familie en beste vrienden in de buurt, werd Abi hersendood verklaard.

“De volgende dag en volgens haar wensen, doneerde ze haar organen om anderen te redden en mocht ze eindelijk rusten.”

De familie van Abigail deelt hun hartverscheurende verhaal in een poging om andere families bewust te maken en Wereld Meningitis Dag te creëeren op 24 april. De bacterie is sinds 2018 ook in Nederland opgedoken en verspreidt zich razendsnel.

Koop een kussen met het gezicht van je partner erop zodat je nooit alleen hoeft te slapen

Hersenvliesontsteking is heel gevaarlijk – 8 herkenbare symptomen die elke ouder moet weten