in

Broertjes vinden voor 100.000 euro aan goudstaven bij bouwen hut

Twee broertjes uit Parijs die de lockdown doorbrachten buiten de Franse hoofdstad deden onlangs tijdens het bouwen van een hut een wel heel bijzondere ontdekking. Tussen de oude lakens in het huis van hun oma troffen zij twee zware metalen voorwerpen aan: het bleken goudstaven met een totale waarde van zo’n 100.000 euro.

De ouders van de twee jongens besloten half maart, toen de lockdown werd aangekondigd, het drukke Parijs te ontvluchten en het isolement uit te zitten in het huis van de ouders van de vader. In Vendôme, een klein stadje ten zuidwesten van Parijs, brachten ze hun tijd door. Er was een grote tuin waarin de twee broertjes, beiden rond de tien jaar oud, konden spelen en ravotten.

LEES OOK!
Covid-19 is bij rokers erger, maar krijgen rokers minder snel het coronavirus?

Daar hoorde ook het maken van een hut bij. Met takken en bladeren werd een huisje gebouwd. Oude lakens van oma zouden de aankleding vormen. ,,Toen zij een aantal lakens pakten in huis, vielen daar twee vrij zware dingen uit’’, zei veilingmeester Philippe Rouillac deze week in lokale media. ,,De jongens schonken er in eerste instantie geen aandacht aan en legden ze terug in de kast.’’

Goudstaven
Later vertelden de jochies hun vader toch over hun ontdekking. ,,Hij vroeg ze de twee objecten te halen. Toen hij ze zag, dacht hij dat het oude messenhouders van zijn oma waren’’, aldus Rouillac. De Fransman besloot toch de lokale veilingmeester in te schakelen en stuurde hem wat foto’s van de gelige dingen.

LEES OOK!
Emina en Wesley vielen samen 134 kilo af: 'Verliefder dan ooit'

Rouillac kon de familie verblijden met het nieuws dat het om twee staven goud ging met een gezamenlijk gewicht van één kilo. Ze bleken door de grootmoeder van de vader in 1967 te zijn aangeschaft. Er werd zelfs een aankoopbewijsje gevonden. De staven staan op de website van het veilinghuis met een geschat bedrag van 40.000 euro per stuk.

Omdat de goudprijs ten tijde van de coronacrisis is gestegen, wil Rouillac nog heel even wachten met veilen. ,,Tot de prijs nog iets verder gestegen is. Ze kunnen er zeker 100.000 euro voor krijgen.’’ De twee broertjes zouden met hun vader een deal hebben gesloten voor het opgeven van hun ontdekking: ze willen een zwembad.

Duitse man (41) randt meisje aan bij Gelderse recreatieplas

Zoontje (6) moet alleen lunchen als straf – moeder is woedend ze erachter komt hoe en waarom