in

Bridget Maasland over haar liefde voor jongere mannen: ’2020 wordt mijn jaar’

Presentatrice en programmamaker Bridget Maasland is moeder van zoon Mees. In haar allerlaatste column voor VROUW Glossy vertelt ze over haar toekomstplannen en nieuwe liefde.

Alle seizoenen hebben wel wat, en vooral de herfst. Terwijl het buiten stormt, regent en steeds kouder wordt, vind ik niks lekkerder dan met een goed boek onderuitgezakt op de bank te liggen, terwijl de open haard lekker aan het knapperen is. Ik droom dan altijd een beetje weg en word ietwat filosofisch.

De laatste keer
Zo mijmerde ik weg over ‘de laatste keer’. Want als je op voorhand al weet dat je iets voor de laatste keer doet; geniet je er dan intenser van? Maakt het wat je voor de laatste keer doet dan makkelijker of juist moeilijker? Is de opluchting groter wanneer je die laatste keer extra moeilijk vindt? En hoeveel ‘laatste keren’ beleeft iemand eigenlijk in zijn leven? De laatste keer seks voordat het uitgaat. Je laatste schoolfeest. De laatste keer dronken zonder kater. Je laatste keer samen met je zoon in een bakje in de zweefmolen…

Afscheid
Afscheid nemen is in de basis al vaak niet leuk. Al kan het soms natuurlijk mogelijkheden bieden voor nieuwe uitdagingen. En dat is precies wat ik ga doen. Stoppen met mijn column in VROUW Glossy.

Lees ook  Meisje deelt foto van oma’s eten in verpleeghuis en het internet is woedend

Niet omdat ik hem niet al die jaren met heel veel plezier heb gemaakt, maar omdat er geen ruimte meer is in mijn drukke schema om nieuwe uitdagingen aan te gaan. En dat vind ik zonde. Zeker aangezien mijn motto is en blijft: alles eruit halen wat erin zit. Ik wil me voor de volle honderd procent inzetten, en als dat niet kan, kan ik het beter niet doen. We moeten door. Niet achteruitkijken maar vooruit. 2019 was een topjaar. En ik heb het vermoeden dat 2020 dat ook wordt.

Televisie maken
Nou, wat zeg ik, ik weet het bijna zeker. Er staat qua werk veel op stapel: Mees gaat naar de middelbare school, ik ga weer een aantal mooie reizen maken voor Bridget and Leon’s travel tips, en ik heb heel veel zin om weer zo veel mogelijk leuke televisie te maken. RTL Boulevard, De zwakste schakel, Hotter than my Daughter, ik kan niet wachten om daar mijn tanden in te zetten.
Alleenstaande moeder

Lees ook  Amsterdammer (26) ’per ongeluk’ gedood bij opname videoclip

En terwijl ik zo aan het mijmeren ben, komt uiteraard dat ene onderwerp voorbij. Blijf ik voor altijd die alleenstaande moeder of is nou eindelijk eens een keer die leuke vent voorbijgekomen met wie ik stokoud ga worden? Tenminste, ik word oud en hij blijft voor altijd jong. Denk ik.

En waarom zijn al mijn vriendjes toch steevast jonger dan ik ben? En dan weet ik het: dat heeft vast ook al met die ‘laatste keer’ te maken. Zij hebben dat nog helemaal niet zo vaak meegemaakt. Zij staan nog niet stil bij het feit dat iets zomaar ineens voor het laatst kan zijn. Zij zijn de passie voor het leven nog lang niet verloren. Zij liggen niet op vrijdagavond onderuitgezakt in hun joggingbroek op de bank met een flesje bier en een saaie voetbalwedstrijd. Zij willen de wereld zien, de stad onveilig maken, en vooral zingen en dansen tot het weer licht wordt.

Ik heb precies hetzelfde. In mijn hoofd blijf ik ook altijd in de twintig. Net als die kerels. Dus die vent is er. 2020 wordt mijn jaar.

Baby verdrinkt in bad doordat moeder in slaap valt

Twee jongens vast voor neersteken leeftijdgenoot (15) in Drachten, omstanders breken neus agent