in

Boxtelaar (66) verdacht van ontucht met vijf kinderen: ‘Voedselbank gebruikt als dekmantel’

DEN BOSCH – ,,Het is zonneklaar dat hij zijn eigen lustgevoelens wilde bevredigen ten koste van kinderen uit kwetsbare gezinnen.’’ Dat zei officier van justitie Wineke Wichern over een Boxtelaar (66) die donderdag terecht stond voor ontucht met vijf minderjarigen en het bezit van kinderp*rno.

Volgens de officier gebruikte de Boxtelaar de Voedselbank waar hij werkzaam was als dekmantel om met kinderen in contact te komen. ,,Hij gaf ijsjes en nodigde de kinderen uit om bij hem thuis voor hun verjaardag een cadeautje uit te zoeken’’, aldus de officier. Achter het raam van zijn huis etaleerde hij een gevuld voetbalplaatjesboek. ,,Was dat om kinderen te lokken?’’, vroeg een van de rechters halverwege de rechtszitting aan de man. Volgens hem moest daar verder niks achter worden gezocht. ,,Ik heb ze niet bewust bij mij naar binnen gehaald’’, zei hij.

‘Stoeipartijtjes’
Foto’s waarop is te zien dat hij ontucht pleegt met (slapende) kinderen deed hij als af ‘stoeipartijtjes’ waarvan hij niet opgewonden raakte. Ouders kregen van hun kind te horen dat de Boxtelaar ‘vieze dingen deed’. ,,Ik dacht wel dat ik niet goed bezig was. Het is mij overkomen’’, zei de Boxtelaar.

Waarom hij er niet direct mee was gestopt toen hij wist dat het ‘fout’ was? Daar gaf hij geen duidelijk antwoord op. Deskundigen zijn wel duidelijk in hun oordeel over de Boxtelaar. Volgens hen gaat het om een pedofiel. Maar de man zei zich geen pedofiel te voelen (‘Ik ben gewoon’). Maar hij zei wel mee te willen werken aan een onderzoek om te weten wat er met hem aan de hand is.

Lees ook  Zie nooit meer mieren in je huis of tuin. Insectenbestrijder onthult een eenvoudige en goedkope oplossing

‘Een soort opa’
Volgens de voorzitter van de rechtbank drong de man zich binnen in de gezinnen door aan te bieden om op te passen in zijn huis of in het ouderlijk huis. ,,Kinderen zagen u als een soort opa’’, aldus de voorzitter die na een uur zag dat een van de moeders huilend en woedend wegliep nadat details over het misbruik werden besproken.

De moeder keerde terug om haar slachtofferverklaring op te lezen. ,,Hoe kon ik zo stom zijn om jou te vertrouwen terwijl mijn gevoel zei dat er iets niet klopte?’’, zei de vrouw van wie twee zoontjes en een dochter seksueel zouden zijn misbruikt. ,,Onze jongste zoon was de clown van het gezin. Maar hij is door jou veranderd in een boos en opstandig kind’’, zei de vrouw die de rechter tevergeefs vroeg of zij de man een vraag mocht stellen.

‘Een misverstand’
Een andere moeder stelde hem wel een vraag waarop zij geen antwoord kreeg. Zij wilde weten waarom de man zich heeft vergrepen zijn haar zoontje. Zij is degene door wie de politie de ontuchtzaken is gaan onderzoeken nadat haar zoon zei wat de Boxtelaar met hem had gedaan.

Lees ook  Oude dame belazerd door ‘mantelzorger’: 70.000 euro zoek

Volgens een moeders kreeg haar zoon ‘centjes’ van de Boxtelaar als hij zijn kleren uittrok. ,,Een misverstand. Hij kreeg geld voor zijn verjaardag’’, zei de Boxtelaar die strak voor zich uit keek tijdens het voorlezen van de slachtofferverklaringen.

Opgegraven videoband
De ontucht zou hebben plaatsgevonden vanaf begin 2013 tot vorig jaar augustus. Maar de officier van justitie houdt er rekening mee dat de man zich ‘misschien wel twintig jaar’ heeft vergrepen aan kinderen. Op basis van geruchten werd de man in 2018 al door de politie gewaarschuwd tijdens een zogenaamd ‘stopgesprek’. Ook werd hij weggestuurd bij een voetbalclub.

Na een tip werd begin dit jaar in de tuin van de man een videoband opgegraven waarop was te zien dat hij ontucht pleegde met een jongen van een jaar of tien. ,,Het is niet duidelijk wanneer zich dit heeft afgespeeld’’, zei de officier waarna de man zei zich zich hiervan niks te kunnen herinneren.

Eis
De officier eiste 5 jaar celstraf met tbs met voorwaarden en een behandeling in een kliniek. Ook eiste zij dat de man zou worden verboden om in Boxtel te komen. ,,Daar wil ik niet meer komen’’, zei de man daarover.

Uitspraak is over twee weken.

Seb (11) overleden nadat zijn laatste wens in vervulling ging

‘Oppas-opa’ heeft spijt na aanranding van 10-jarige in Enschede