in

Bosschenaar (22) schiet twaalf keer op viertal, justitie eist vijftien jaar celstraf

Tegen de 22-jarige man die begin augustus op de Burgemeester Godschalxstraat in Den Bosch vier personen onder vuur nam, is dinsdag vijftien jaar celstraf geëist.

De verdachte schoot twaalf kogels af op het viertal, dat in een auto zat. Een van hen, een 27-jarige Bosschenaar, raakte gewond. De slachtoffers kenden de schutter en gaven zijn naam door aan de politie, die hem enkele dagen later kon aanhouden in België.

Lees ook  Sylvester Stallone overleden? Dit is wat er aan de hand is!

De hulzen die op straat werden gevonden, kwamen overeen met de munitie die op de slaapkamer van de schutter werd gevonden. Op die kogels bleek het dna van de verdachte te zitten.

Ongeloof
De officier van justitie sprak haar ongeloof uit over het kennelijke gemak waarmee de man zijn wapen gebruikte. Niet alleen in een poging om vier mensen om het leven te brengen, maar ook door een levensgevaarlijke situatie te veroorzaken voor toevallige voorbijgangers.

Lees ook  Gevonden LICHAAM lag vlak bij plek waar Savannah (14) het laatst gezien werd!!

“Alleen een jarenlange gevangenisstraf past als vergelding voor het toegebrachte leed bij zijn vier leeftijdsgenoten, alsook het beschermen van de maatschappij tegen dit soort incidenten”, meldt justitie.

Gratis Netflix kijken? Zo doe je dat!

‘Lekkere billen’ van agente levert Hagenaar voorwaardelijke boete op