in

Boer in Groningen wil naar huis en kortste weg is door een hek

In Den Haag was er geen hek veilig voor de boeren, maar dus ook niet in Groningen. Daar verzamelden honderden boeren zich rondom het provinciehuis om opnieuw te protesteren.

Een boer is bij het boerenprotest in Groningen met een trekker door hekken van een bouwplaats gereden. De hekken op de Vismarkt vlogen letterlijk door de lucht en waren een groot gevaar voor voorbijgangers. Wonder boven wonder lijkt er niemand te zijn geraakt.

Boer heeft geen spijt
Een van de twee mannen in de trekker is Arjen Schuiling, een bekende boerenactivist uit Drenthe. De akkerbouwer was tot kort nog een bestuurslid van actiegroep Farmers Defence Force.

Aan het AD vertelt Schuiling dat hij als bijrijder in de trekker zat. De boer vroeg de bestuurder 0m rustig over de hekken te rijden, maar hij luisterde niet. “Dit had nooit zo gemoeten. Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen.”

Lees ook  Man bewusteloos geslagen tijdens massale vechtpartij in cafetaria, camera registreert totale chaos

Waarom de boeren besloten over de hekken te rijden, blijft onduidelijk. Spijt dat hij in de trekker stapte, heeft Schuiling echter niet. “Kijk, van die hekken vind ik het niet eens zo erg. Het zijn maar hekken.” De trekker stond op een volle Vismarkt volledig ingeklemd tussen andere trekkers.

Gevechten in het provinciehuis
Het plein voor het provinciehuis in Groningen stond maandagmiddag vol boeren die protesteerden tegen de provinciale stikstofmaatregelen. De Groningse politiek weigert om de plannen in te trekken, tot frustratie van de demonstranten.

Lees ook  13-jarige opgepakt voor neersteken schoolgenoot (16) in Ridderkerk

Met een trekker reden ze rond 16.30 uur door de voordeur. Enkele boeren wisten het pand binnen te komen. Daarbij is ook gevochten en zijn er meerdere gewonden gevallen.

Politiek woedend na boerenprotest
In politiek Den Haag wordt met woede gereageerd op de ongeregeldheden in Groningen. Tweede Kamerleden hebben geen goed woord over voor demonstrerende boeren die met geweld het provinciehuis zijn binnengedrongen.

VVD, D66, GroenLinks en de PvdA vinden de ongeregeldheden bij het boerenprotest niet kunnen. Ook landbouwminister Carola Schouten is kritisch. Volgens haar hebben boeren het recht om te demonstreren, maar dan moeten zij zich wel aan de wet houden.

Nikkie Plessen krijgt bakken kritiek om foto met “Te kort rokje!”

Moeder gaat winkelen en schoonmoeder scheert hoofd van baby zonder toestemming van moeder