in

Blinde vrouw agressief aangepakt om van bus te stappen, omdat haar hond zwart is

Een 22-jarige blinde vrouw zat op de bus met haar hond toen ze het slachtoffer werd van een extreem onbeschofte medepassagier.

Megan Taylor kreeg verwijten naar haar hoofd geslingerd nadat ze op een bus was gestapt in Merseyside, Engeland, met haar zwarte blindengeleidehond Rowley.

“Haal die verdomde hond van de bus,” schreeuwde een medepassagier plots. De vrouw beweerde dat het geen blindengeleidehond was omdat ze normaal niet zwart zijn, aldus The Daily Mail.

Megan was helemaal overstuur, in shock en bang. De vrouw lijdt aan episodische blindheid, en ze probeerde nog uit te leggen dat haar hond haar hielp met haar beperking.

Megan werd een leugenaar genoemd, omdat volgens de onbeschofte vrouw blindengeleidehonden “geelkleurige labradors zijn, en haar hond was zwart.”

Lees ook  Lesje van André en Bridget over liefde

“Ik probeerde uit te leggen dat blindengeleidehonden gelijk welk kleur kunnen hebben en niet per se labradors moeten zijn, hoewel Rowley wel een labrador is. Maar de vrouw zei dat ik fout was,” vertelt Megan aan Daily Mail.

‘Frequent flauwvallen’
Megan is afhankelijk van haar tweejarige hond Rowley, omdat ze tijdens een val haar hoofd had bezeerd wat er toe heeft geleid dat ze nu regelmatig onverwacht kan flauwvallen.

“Ik had verschillende breuken in mijn schedel daardoor en heb er verschillende beperkingen aan over gehouden, duizeligheid en blindheid,” vertelde ze aan Liverpool Echo.

Het tragisch feit is dat deze negatieve ervaring op de bus (en dit was lang niet de enige) ervoor heeft gezorgd dat ze de bus niet meer durft nemen.

“Ik denk niet dat ik al 1 keer geen stress heb gehad op de bus, daarom ben ik iedere keer zo zenuwachtig,” vertelde ze aan Liverpool Echo.

Lees ook  Foto’s: maak kennis met de knappe vriendin van Arjen Lubach

‘Probeer positief te blijven’
Ik werd ook al eens bespuugd, iemand heeft eens op me getrapt, een andere keer werd ik omver geduwd en ik werd al eens een “dronken tiener” genoemd, wanneer ik flauwval door mijn hartziekte en neurologische aandoening.

“Ik probeer positief te blijven en zo’n incidenten laat ik niet aan mijn hart komen, want ik ben niet verlegen om mijn beperking.”

Ik kan gewoon niet geloven hoe slecht Megan wordt behandeld! We moeten meer doen om mensen met een beperking te begrijpen en te tolereren.

Deel dit aub om bewustzijn te verspreiden en je steun te betuigen voor Megan.

Vrouw wil na echtscheiding nieuwe man vinden – na haar nieuwe transformatie heeft haar ex spijt

Geraldine Kemper weer vrijgezel