in

Blinde man raakt in ernstig auto ongeluk – krijgt zijn gezichtsvermogen plotseling weer terug terug

Een man die meer dan twee decennia blind was, beweert dat hij op wonderbaarlijke wijze zijn gezichtsvermogen herwon nadat hij door een auto was geraakt en nu als bewaker werkt in het ziekenhuis dat hem behandelde.

Janusz Goraj, uit de Poolse stad Gorzow Wielkopolski, was op jonge leeftijd verblind toen hij een slechte allergische reactie had.

Hij was volledig blind in zijn linkeroog en kon alleen vormen en lichten in zijn rechterzijde vaag herkennen.

In 2018 werd hij getroffen door een auto terwijl hij een zebrapad gebruikte. Dat lijkt hem echter uiteindelijk te hebben geholpen, omdat hij beweert zijn zicht te hebben herwonnen.

Lees ook  Naakte man bevredigt zichzelf in de vrieskou

Hij vertelde verslaggevers: “Ik viel op de motorkap, sloeg mijn hoofd en toen gleed ik uit en viel op de weg.”

Na zijn ongeluk werd hij overgebracht naar het onafhankelijke openbare provinciale ziekenhuis in de westelijke Poolse regio Lubusz, waar hij een heupoperatie onderging.

Een woordvoerder van het ziekenhuis, Agnieszka Wisniewska, vertelde lokale media: “Op een bepaalde leeftijd genezen dergelijke fracturen niet zo snel, dus moest hij in het ziekenhuis worden opgenomen.

“Op dat moment maakten de artsen zich geen zorgen over zijn visie vanwege zijn verwondingen.”

Zijn artsen waren nog geschrokken door het herstel van zijn gezichtsvermogen.

Lees ook  Onderzoek: Kinderen die nu ‘rebels’ zijn worden later de aardigste volwassenen!

De artsen zijn net zo verbijsterd als alle anderen, en het is onwaarschijnlijk dat we verdere informatie krijgen omdat Goraj weigerde deel te nemen aan toekomstige tests, volgens de lokale pers.

Mevrouw Wisniewska zei: “Zijn zicht verbeterde binnen twee weken. We weten niet precies wat de oorzaak was, misschien de mix van medicijnen die hij in die tijd kreeg.”

Dat is één theorie.

Er is gesuggereerd dat grote doses antistollingsmiddel gemengd met andere medicijnen die hij gebruikte op de een of andere manier hadden kunnen helpen.

Dat is echter alleen maar speculatie.

Hoe werken vriendschapssuggesties op Facebook eigenlijk?

Politie waarschuwt: we kunnen wapen richten op spelende kinderen