in

‘Bizarre ver krachting’ in Lelystad: Franse zwerver Anthony verdacht van mis bruiken vrouw (98)

Een 35-jarige man uit Frankrijk wordt verdacht van ver krachting van een hoogbejaarde vrouw (98) in een zorgcomplex in het centrum van Lelystad.

Hij was ’s nachts haar woning binnengedrongen, heeft twee keer s*ks met haar gehad en vertrok in de ochtend, net voor de verzorging kwam om de vrouw te douchen.

Tegen hem is voor de rechtbank in Lelystad vijf jaar cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij de Lelystadse geslagen, ook op de plek waar haar pacemaker zit, haar alarmknop afgetrokken en niet gereageerd op haar geschreeuw. ‘Een bizarre ver krachting’, aldus de officier van justitie.

Opgewonden
De beschuldiging leidt tot grote verontwaardiging en veel misbaar bij de Fransman, Anthony S., die toegaf een ‘avontuurtje’ te hebben beleefd.

‘En voor een avontuurtje heb ik lak aan leeftijd’, zei hij. Het was volgens hem niet tegen haar zin gebeurd, integendeel, in zijn ogen leek ze wel ‘opgewonden’.

Er was niet geslagen, niet geschreeuwd, hoe moest hij weten dat het tegen haar wil was? Hij snapte niet dat hij daarvoor nu ‘al’ 3,5 maand vastzit, liet hij de tolk vertalen.

Hij praatte meermaals door anderen heen en werd na herhaalde waarschuwingen vanwege zijn geschreeuw afgevoerd uit de rechtszaal.

De man is sinds januari in Nederland vanwege de ‘cannabis’. Door de coronamaatregelen kon hij niet meer naar zijn thuisland.

Overdag verbleef hij in Amsterdam, ’s nachts sliep hij in treinen. In Lelystad was hij begin mei al eens uit de laatste trein gezet, waarna hij een slaapplek in het trapportaal van het verzorgingscomplex vond. Op 28 mei was het hetzelfde verhaal en hij ging weer naar het tehuis, niet ver van het station.

Lees ook  2 Vliegtuigen van de KLM botsen tegen elkaar

Overal bloed
Dat hij dit keer op intercomknopjes van bewoners drukte, kwam alleen omdat hij een ‘glaasje water’ zocht.

De deuren gingen open en op een van de verdiepingen verscheen de hoogbejaarde dame aan de deur.

Die dacht nog even aan verlate verjaardagsvisite, maar had al gauw door dat het helemaal foute boel was.

‘Hij deed mijn goed naar beneden en ook zijn eigen goed’, vertelde ze tegen de verzorgende, die haar verhaal ’s morgens eerst bijna niet kon geloven.

Maar overal zat bloed, de oude dame had wonden op haar benen en armen en was volledig van slag.

De versie van de insluiper: ‘Ze had een grote glimlach op haar gezicht, kwam zelf naast me op de bank zitten, ze heeft niet geschreeuwd en ze maakte zo’n geluidje toen ik haar begon te strelen.

Haar polsalarm had ze niet om.’ Ze zou hem zelf gewaarschuwd hebben dat de douchehulp er aan kwam, waardoor hij weg ging. ‘Ze lag toen rustig in bed, heel tevreden en rustig, ze had geen bloed’.

”Ze had een grote glimlach op haar gezicht, kwam zelf naast me op de bank zitten, ze heeft niet geschreeuwd en ze maakte zo’n geluidje toen ik haar begon te strelen”
– Anthony S.

Lees ook  Vrouw belt takelwagen om plaats te maken op parkeerterrein

Waarom zij dan een ander verhaal vertelde? ‘Ik denk dat ze er spijt van had, vrouwen op die leeftijd komen er niet voor uit.’

De grootste angst van het slachtoffer was dat de indringer terug zou komen en inderdaad, twee dagen later is de man bij de flat door de politie gezien en ingerekend.

Hij was weer de trein uitgezet, en had aan die mevrouw gedacht van de vorige nacht. Eerst is hij nog heengezonden, maar na een dna-match opnieuw vastgezet.

‘Te bizar om waar te zijn’
‘We hopen dat hij nog heel lang een slaapplaats heeft’, zei de zoon van het slachtoffer. Hij vertelde dat zijn moeder wekenlang alleen maar apathisch op de bank heeft gezeten.

Dit is te bizar om waar te zijn, dacht de familie na het eerste telefoontje. Dat ongeloof sloeg om in totaal afgrijzen; het was toch waar wat moeder vertelde.

De advocaat van de familie heeft een schadeclaim ingediend van 20.000 euro voor het doorstane leed.

‘Ik vind het jammer dat ik het dubbele niet kan onderbouwen. Ik heb geen recente rechtspraak gevonden over dames van deze leeftijd.’

De verdachte: ‘Het is de fout van die vrouw’. Ze had maar duidelijker moeten aangeven dat ze niet wilde. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Aan rander (40) op Amersfoorts fietspad maakte bijna nog een slachtoffer

Bruiloft escaleert volledig: bruid vecht erop los, gasten liggen uitgeteld op de grond