in

Bizar: Luizenmoeder Juf Ank heeft nu zelf luizen: ‘Ik zit enorm te krabben’

Ilse Warringa, de actrice die in de hitserie De Luizenmoeder Juf Ank speelt, heeft zelf luizen. Die bekentenis deed ze vanochtend op de radiozender van RTV Oost waar ze te gast was om het weer te presenteren in Sallands dialect.

“Ik zat gisteravond enorm te krabben en mijn dochter zat ook te krabben. Ik dacht: het zal toch niet? Dus ik met die luizenkam en ja hoor: luizen. Ik moet dus weer in de Prioderm.”

Meer details gaf Warringa niet prijs over de luizen die zeer waarschijnlijk via haar 10-jarige dochter Wies op haar terechtkwamen. Samen met haar echtgenoot Gerwalt Spijkerman heeft de in Amsterdam wonende actrice ook nog een zoon: Mees (13).

Lees ook  Deze vrouw plakte een inlegkruisje onder haar oksel vast. Toen ze haar kleren uit deed, kon ze het verschil niet geloven.

Volgens het management van Warringa wil de actrice onder geen beding meer vertellen over haar hoofdluisbesmetting. ,,Ze vindt het de normaalste zaak van de wereld. En dat is het ook. Hooguit is het natuurlijk erg grappig en toevallig dat een hoofdrolspeler uit De Luizenmoeder nu zelf ook luizen heeft.” Het middel Prioderm dat Warringa noemt wordt naast kammetjes gebruikt om af te rekenen met de kriebelige kruipers die leven van bloed en zorgen voor de nodige jeuk. Die ontstaat door een allergische reactie van de huid op het speeksel van de ongenode gasten.

Lees ook  26-jarige maakt een selfie in haar bikini. Je zult niet geloven hoe ze er 2 jaar geleden uitzag

Besmetting  komt vaak voor op basisscholen, waar de hoofdluis via jassen of haarcontact ‘overspringt’ van leerling naar leerling, docenten of ouders. Luizen zijn zeker niet, zoals vaak wordt gedacht, het gevolg van een onhygiënische levenswijze. Ze hebben juist een voorkeur voor schone, gewassen haren.

Dolfijn maakt cirkel van modder onderwater, de reden is erg fascinerend

Man doet walgelijke ontdekking in blikje Red Bull