in

BIZAR: Dit 15-jarige meisje overleed nadat ze opgesloten werd… om haar ongesteldheid!

Het meisje overleed door eenzame opsluiting in een klein hutje…

Een 15-jarig meisje uit Nepal is om het leven gekomen nadat zij werd opgesloten omdat ze ongesteld was. Een hindoetraditie gebiedt meisjes en vrouwen die menstrueren te verbannen naar een afgelegen hutje.

Sommige hindoes zien vrouwen als onrein, in gedeeltes van Nepal worden vrouwen hierom voor dagen verbannen naar hutjes of stallen als zij menstrueren of net zijn bevallen.Deze traditie wordt Chhaupadi genoemd en is sinds 2005 bij wet verboden. De verbannen vrouwen moeten tijdens hun ongesteldheid bepaalde regels in acht nemen. Ze mogen tijdens hun gehele menstruatie niet in het huis wonen waar ze normaal met hun gezin en familie verblijven.

Lees ook  IJsbeer sleept zich in hartverscheurende video uitgehongerd voort in kaal landschap.

Daarnaast mogen ze geen mannen aanraken of zuivelproducten eten, ze mogen niet voor zichzelf koken en geen tempel of huis in. Ze moeten leven van een dieet van gedroogd voedsel, zout en rijst. Als ze de regels niet naleven, kunnen ze volgens het geloof zorgen voor ongelukken en doden in de familie.

Door deze barre omstandigheden worden de vrouwen vaak het slachtoffer van ondervoeding en allerlei ziektes. In het hutje probeerde het meisje vuur te maken om warm te blijven en vermoedelijk is ze door het inhaleren van de rook.

De 16-jarige Sofalta Rokaya was ook bang om haar ouders te vertellen dat ze voor het eerst ongesteld was geworden, het betekende dat ze moest verblijven in een koeienstal. „Het betekende dat ik moest verblijven in de koeienstal. Ik voelde me verschrikkelijk daar: de mest stonk en de dieren stapten op me”, zo vertelde de Nepalese al tegen de Engelse krant The Guardian.

Lees ook  Zo verwijder je gevaarlijke schimmel en nare geurtjes uit je wasmachine met slechts 1 ingrediënt!

Ze hoopte door de bizarre traditie dat ze nooit ongesteld was geworden. Zij heeft het gelukkig overleefd, maar voor het 15-jarige meisje geldt dit helaas niet. De Nationale Commissie voor de Mensenrechten in Nepal is erg kritisch op het naleven van de verboden traditie. „We hebben een wet, deze wordt alleen niet genoeg nageleefd. Het is cruciaal dat we de houding van de mensen veranderen en meer bekendheid creëren tegen de praktijk.”

Heb jij acne op je rug zitten? Dan doe je DIT waarschijnlijk helemaal verkeerd! Dit moet je weten!

Je ogen verklappen ontzettend veel over je algemene gezondheid! DIT zijn alarmsignalen waar je op moet letten!