in

Biologiestudent (22) pleegt uur vóór diploma-uitreiking zelfmoord, vriendin aangeklaagd

Een voormalige studente van een Amerikaanse universiteit wordt beschuldigd van doodslag naar aanleiding van de zelfdoding van haar vriendje op zijn afstudeerdag. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 21-jarige verdachte haar vriendje daartoe gedwongen door hem langere tijd te bedreigen en te intimideren. ,,Ze drong er honderden keren bij hem op aan zichzelf te doden en vertelde hem herhaaldelijk dat de wereld beter af was zonder hem.”

De 22-jarige Alexander Urtula besloot op 20 mei van dit jaar uit het leven te stappen, anderhalf uur voordat hij zou afstuderen. Zijn familieleden zaten op dat moment op hem te wachten. Zijn vriendin, de 21-jarige Inyoung You uit Zuid-Korea, was op dat moment bij hem in de buurt, zo is uit maandenlang onderzoek gebleken. Justitie vermoedt dat zij een groot aandeel heeft gehad in de zelfverkozen dood van de getalenteerde biologiestudent.

Volgens de officier van justitie maakte de verdachte in de achttien maanden durende relatie meermaals ‘fysiek, verbaal en psychologisch misbruik’ van haar vriend. Aan de hand van WhatsApp-gesprekken werd duidelijk dat de pesterijen in de loop van de diploma-uitreiking steeds intenser en vernederender werden. In de twee maanden vóór het drama wisselde het koppel 75.000 sms-berichten uit, waarvan er meer dan 47.000 werden verzonden door de verdachte.

  Deze 21 jarige mocht niet meer op haar kinderen oppassen. Wat ze slechts 3 weken later doet, kunnen de ouders zich niet voorstellen

‘Wereld beter af zonder hem’
De 21-jarige verdachte zou er bij haar vriend in duizenden berichten op indringende wijze hebben aangedrongen een einde aan zijn leven te maken. ,,De wereld zou volgens de verdachte beter af zijn zonder hem”, meldde de aanklager in een persconferentie. Ze beschreef de chatgesprekken als ‘een spervuur ​​van complete aanvallen op de wil, het geweten en de psyche van het slachtoffer’. De verdachte had de volledige controle over de depressie en zelfmoordgedachten van haar vriend, die mede veroorzaakt werden door haar misbruik.

,,Haar roekeloze gedrag heeft geresulteerd in het besluit van Urtula om niet meer te willen leven. Ze heeft voor hem levensbedreigende omstandigheden gecreëerd waarvan ze de wettelijke plicht had om die te verlichten. Dat heeft ze niet gedaan.”

Geschokt
De 21-jarige You, die economie studeerde en in mei volgend jaar zou afstuderen, staakte in augustus haar studie. Ze verblijft momenteel in Zuid-Korea, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Een jury is op dit moment bezig om You terug naar Amerika te krijgen. ,,We hebben contact met iemand die zegt dat zij haar vertegenwoordigt, om te kijken of ze vrijwillig terugkeert”, zei de aanklager. ,,Als ze dat niet doet, zullen we de macht gebruiken die we hebben om haar terug te krijgen.”

  Honderden mensen brengen rugzakken in plaats van bloemen mee naar begrafenis van vrouw.

Een woordvoerder van Boston College, Jack Dunn, reageerde geschokt op het overlijden van Urtula, die volgens hem zeer getalenteerd was. Hij had al een baan bij een ziekenhuis in New York. ,,Alexander was een begaafd student die betrokken was bij vele activiteiten. We blijven onze condoleances betuigen aan zijn familie.”

Drama
Het trieste drama wordt in de Verenigde Staten vergeleken met de zaak rondom Michelle Carter, de vrouw uit Massachusetts die is veroordeeld voor doodslag omdat ze haar vriend teksten had gestuurd om hem aan te moedigen zichzelf te doden in 2014. Carter, nu 22, zit hiervoor een gevangenisstraf van vijftien maanden uit. Haar zaak trok destijds internationale aandacht.

Gaby Blaaser laat cornflakes op achterwerk vallen!

Ex-vriendin van verdachte bioscoopmoorden: Hij stalkt me al jaren, altijd gek geweest