in

Bingedrinkende moeder doodt haar twee maanden oude baby tijdens borstvoeding.

Een twee maanden oude baby overleed nadat haar bingedrinkende moeder haar de borst gaf nadat ze op een feestje 18 bourbons had gedronken.

De kleine Sapphire Williams uit Ahipara, Nieuw-Zeeland, overleed op 2 januari 2017 en werd gevonden met zes keer de wettelijke hoeveelheid alcohol in haar systeem. Dat meldt de Britse krant The Sun.

Een recent autopsieverslag kon geen precieze doodsoorzaak bepalen, maar concludeerde wel dat de alcoholintoxicatie en een gevaarlijke slaapomgeving bijdroegen aan haar overlijden. Haar moeder bekende aan de politie dat ze de dag voor haar overlijden op een feestje 18 bourbons had gedronken.

De alcohol in het bloed van het hart van Sapphire bevatte 308 milligram per 100 milliliter bloed – zes keer de toegelaten alcohollimiet om te rijden in Nieuw-Zeeland.

  Biologiestudent (22) pleegt uur vóór diploma-uitreiking zelfmoord, vriendin aangeklaagd

Lijkschouwer Debra Bell gelooft dat het overlijden van Sapphire vermeden had kunnen worden. Ze verklaarde:

“Helaas koos de moeder ervoor om een grote hoeveelheid alcohol te drinken en haar daarna de borst te geven. (…) De acties van de moeder van Sapphire bewijzen wat al goed geweten was: alcohol kan via moedermelk aan een kind worden doorgegeven.”

De baby en haar tweelingzusjes werden na 33 weken te vroeg geboren in 2016. De moeder was de voorgeschreven vitamine C en ijzer echter thuis vergeten. Haar moeder gebruikte normaal flesjesmelk om haar kind te voeden, maar soms gaf ze haar kleintjes de borst om hen te kalmeren terwijl het flesje afkoelde.

  Café-eigenaar ontdekt dat klanten wegblijven, omdat hij HOMO is

Alcohol tijdens borstvoeding?
Sommige studies suggereren dat meer dan twee eenheden alcohol per dag de ontwikkeling van de baby kan beïnvloeden. Dat betekent dat het gewoon het risico niet waard is. De Britse volksgezondheid adviseert moeders die de borst geven om nooit meer dan twee eenheden alcohol per dag te drinken. Om dat even in zijn context te plaatsen: een eenheid staat gelijk aan een shot van 25 ml, een half glas bier of een glas wijn van 125 milliliter. Moeders die occasioneel toch een drankje nemen, wordt aangeraden om twee tot drie uur te wachten om hun baby de borst te geven.

Man in rolstoel aangereden in Den Bosch, automobilist rijdt door

Rouwende ouders vinden doodskist van baby vol met afval nadat ziekenhuis zijn lichaam kwijtraakt.