in

Bevroren kat Fluffy overleeft extreme vrieskou maar net

Ze bewoog niet meer en zat van top tot teen onder grote blokken ijs. Kat Fluffy uit de Amerikaanse staat Montana overleefde de extreme kou van de Polar Vortex ternauwernood. “Fluffy is geweldig!”

De eigenaren vonden de drie jaar oude kat min of meer begraven in de sneeuw, in een positie alsof ze lang stil op dezelfde plek had gezeten. Op dat moment was de temperatuur in de stad onder nul. Toen ze zagen dat de kat helemaal niet meer bewoog, brachten ze hem met spoed naar dierenarts Jevon Clark in de stad Kalispell.

LEES OOK!
16-jarige hond opgehangen aan elektriciteitskast

Thermometer
Haar situatie bleek ernstig. De kat was zo goed als bevroren waardoor de thermometer niet eens meer aansloeg. Meteen werden er handdoeken gebruikt en werd haar kooi verwarmd. Fluffy is normaal gesproken vrij slecht gehumeurd. Toen ze na ongeveer een uur begon te grommen, wist dierenarts Jevon Clark dat het goed zou komen. “Deze slechtgehumeurde katten zijn overlevers.”

Clark vermoedt dat er iets traumatisch is gebeurd waardoor ze vast kwam te zitten in de sneeuw. Hoe lang ze daar zat, is niet bekend. “Misschien is er iets op haar gevallen, misschien werd ze opgejaagd waardoor ze gewond raakte. In ieder geval kon ze blijkbaar niet terug naar haar schuilplaatsen waar ze normaal gesproken naartoe gaat.”

LEES OOK!
In brand gestoken konijn blijkt uit tuin gestolen: 'Dochter is ontroostbaar'

Opgelapt
Het duurde enkele uren voordat de kat in de noodopvang was opgelapt, maar nog dezelfde avond kon het dier terug naar huis. De eigenaren laten haar voorlopig niet meer naar buiten, zegt Clark. “Nu nog maar zien hoe lang Fluffy dat leuk vindt.”

RTL doet aangifte tegen indringer Late Night

Twan Huys reageert op indringer-incident