in

Besproei je bank met deze alcoholische drank. Als het is opgedroogd, zal je een geweldig verschil zien

Een van de klassiekers onder de geestrijke dranken is en blijft wodka. Nadat je deze lijst hebt gelezen, zal deze sterke drank niet alleen voor tintelingen in je hersenen zorgen, maar zal je wodka opwaarderen tot een multifunctionele duizendpoot in het huishouden. Proberen is gratis en je zult er geen kater van krijgen.

1 – Sigarettengeur verwijderen

Meng een deel wodka met drie delen water en doe het geheel in een spuitbusje. Vervolgens spuit je op het textiel dat doordrongen is met een sigarettengeur. Dan goed laten drogen en vervolgens zou het weer fris moeten ruiken. De alcohol elimineert uiteraard ook alle andere geurtjes en doodt bacteriën.

2 – Glasreiniger

Met dezelfde mengeling laat je ook je vensters en spiegels weer stralen. Om de hardnekkigste vlekken te verwijderen, laat je de vloeistof best enkele minuten inwerken op het glas. Maar het werkt ook uitstekend om bijvoorbeeld je bril te reinigen.

3 – Om voegen te reinigen

Besproei de voegen in je badkamer met pure wodka en laat vijf minuten intrekken. Daarna met een spons de losgeweekte schimmel en vuiltjes goed verwijderen.

Lees ook  Dit is hoe je hardnekkige slijmpjes verwijdert uit je longen en keel (ONMIDDELLIJKE RESULTATEN)

4 – Pesticide

Eerst was je de plant goed met water en vervolgens dep je een beetje wodka op de bladeren. Die geur kunnen bladluizen namelijk niet verdragen.

5 – Oppervlakken polieren

Doe een beetje alcohol op een doek en polier armaturen, glas en porselein. Zo verdwijnt niet alleen kalkafzetting, maar worden de oppervlakken tegelijk gedesinfecteerd. Dit werkt ook uitstekend om kristal te poetsen.

6 – Lijmresten verwijderen

Iedereen kent de vieze restjes van stickers. Drenk een doek in wodka en wrijf daarmee zo lang over de resten tot ze helemaal verdwenen zijn.

7 – Kroonluchter poetsen

Wat als een echt titanenwerk aanhoort, is eigenlijk erg eenvoudig als je een eetlepel wodka mengt met 500 ml water. Leg een doek onder de kroonluchter en besproei hem royaal met deze oplossing. De overtollige vloeistof druppelt gewoon op de doek.

8 – Vlekken

Wrijf vlekken op textiel en hemden schoon met een in wodka gedrenkte doek. Vervolgens goed spoelen met zuiver water.

Lees ook  Vreemd: Zo ziet Don't F**k With Cats-moordenaar er nu uit

9 – Zilver opblinken

Laat je zilverwerk, sieraden en bestek gedurende vijf minuten in pure wodka weken. Daarna goed spoelen, en het blinkt weer als vanouds!

10 – Verjaag wespen

Als je op een bepaalde plaats last hebt van wespen in de tuin, sproei daar dan royaal met wodka. Je zult ze niet meer gauw terugzien!

11 – Zeepresten verwijderen

Zeepresten kunnen best hardnekkig zijn. Sproei met wodka en laat enkele minuten inwerken. Dan goed afspoelen en de zeepresten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

12 – Sportschoenen

Van zodra je sportschoenen een zweetgeur hebben, kom je daar niet meer eenvoudig vanaf. Sproei echter een beetje wodka in je schoenen en goed laten drogen. Daarna zouden ze terug fris moeten ruiken.

Je kunt dit ook met andere soorten alcohol, al moet je erop letten dat de alcohol die je gebruikt kleurloos is zodat geen vlekken achterblijven.

DEEL deze tips met wodka met iedereen die je kent!

Alleenstaande moeder van 3 kinderen staat op het punt een abortus te ondergaan… totdat ze ziet wat er op de grond valt

7 smerige redenen waarom je NOOIT dezelfde pyjama 2 nachten achter elkaar zou moeten dragen!