in

Beschoten kat Louis uit Deventer haalt het niet: ‘Hoe leg ik dit mijn zoontje uit?’

Onbegrip, woede en verdriet. Almeric Boerman kan er niet over uit dat iemand het gisteravond ‘in zijn botte hoofd’ haalde om zijn kat Louis te beschieten.

Het beestje is verlamd en de dierenarts zal hem vanmiddag laten inslapen. ,,Hij kan niet meer plassen en beweegt nauwelijks nog.”

Als maandagavond de deurbel gaat, staan er buurtbewoners met een wat bezorgde blik voor de deur bij Almeric Boerman.

Er kruipt een kat met twee verlamde achterpootjes over de parkeerplaats bij de Rielerweg en de buren vermoeden dat het Louis is.

Die gedachtegang blijkt te kloppen. Boerman brengt z’n 6-jarige huisdier meteen naar de dierenarts.

Kogeltje
,,Het zag er direct niet goed uit. We dachten eerst nog dat hij was aangereden”, zo vertelt de 41-jarige Deventenaar. Uit de röntgenfoto komt echter iets heel anders naar voren.

Deze “training-kit” traint jouw kat om voortaan op het toilet te kakken!

In de rug van het dier blijkt een kogeltje te zitten. ,,Onbegrip, woede, verdriet; alles komt dan samen”, zegt Boerman.

,,Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand het in zijn botte hoofd haalt om zoiets te doen. Waarom zou je?”

De situatie van Louis is tot Boermans verdriet uitzichtloos. ,,We hadden gisteren nog enige hoop dat door een zwelling de spieren werden afgekneld en dat het vandaag dus beter zou zijn.

Dat is helaas niet zo. Zijn ruggenwervel is waarschijnlijk gescheurd door de kogel. Hij kan niet meer plassen en beweegt niet veel meer. We zullen Louis vanmiddag laten inslapen.”

Gevaar
De schrik zit er in de buurt goed in volgens de Deventenaar. ,,Naast Louis hebben we nog een kat: Theo. Laat je die zomaar buiten lopen als je weet dat iemand dus op katten schiet?

Geniaal! Op deze boerderij kan je kamperen en yoga doen met Alpaca’s

Vannacht is Theo nog binnengebleven, maar vandaag is hij wel buiten. Dat voelt toch erg raar nu.”

Of de dader gepakt zal worden, kan Boerman niet zeggen. ,,Ik heb meteen digitaal aangifte gedaan gisteravond. Ik denk dat ik er zo nog even achteraan bel om te vragen hoe dat nu verder gaat.

Maar het is al met al erg triest. We waren hartstikke gek op die kat. Ik zal straks toch aan mijn zoontje van 3 moeten uitleggen dat Louis er niet meer is. Hoe doe je dat?”

Lichaam Holtheme is van visser (89) die vermoedelijk onwel werd

Echtpaar uit Denekamp is poepwater in woonkamer zat: ‘Bij elke hoosbui is het raak’