in

Bedreigde babydolfijn sterft nadat toeristen hem uit de oceaan slepen om selfies te maken

Sociale media hebben ongetwijfeld het leven van miljoenen mensen verbeterd. Dat gezegd hebbende, is het ook verantwoordelijk voor sommige maatschappelijke veranderingen.

Een daarvan is het feit dat bepaalde mensen nu een overweldigende behoefte voelen om belachelijke dingen te doen om anderen online te vermaken. Natuurlijk zijn het soms onschadelijke dingen, dingen die alleen van invloed zijn op de persoon die aan de stunt trekt. Andere keren worden levens echter in gevaar gebracht, en dit is waar we de grens moeten trekken.

  Moeder rijdt dochter omver omdat ze ongehoorzaam was

In 2016, in het strandresort Santa Teresita in Buenos Aires, Argentinië, werd een babydolfijn gedood door toeristen omdat ze probeerden “herinneringen te maken”

De Franciscaanse dolfijn, die door het getij te dicht bij de kust was gedragen, werd uit de oceaan getrokken en rondgeleid door toeristen zodat ze foto’s konden maken. Nadat ze hun foto’s hadden genomen, werd gezegd dat ze de dolfijn op het zand hadden achtergelaten.

Een getuige zei tegen C5N: ‘Ze lieten hem sterven. Hij was jong en kwam naar de kust. Ze hadden hem terug in het water kunnen brengen – hij ademde zelfs. Maar iedereen begon foto’s te maken en hem aan te raken. Ze zeiden dat hij al dood was. ‘

  Moeder ziet na tien jaar vermiste zoon op internet; OM eist twee jaar tegen kidnappende vader

Een virale video werd later geüpload en liet de menigte mensen zien die de baby rondgeleid alsof het speelgoed was. Franciscaanse dolfijnen kunnen, zoals bij veel van hun soorten, niet lang boven water overleven. Erger nog, bronnen zeggen dat ze kwetsbaar zijn voor uitsterven.

Zo ziet Zulema uit Vis a Vis er in het echt uit

Welke rol speelde moeder Rachel bij definitieve breuk met Monique?