in

Basisschool ‘erg geschrokken’ door vermissing Hania (12): ‘Veel emoties te verwerken’

Leerkrachten een leerlingen van de basisschool waar de 12-jarige Hania in groep 8 zit, zijn ‘erg geschrokken’ door haar vermissing. “We zijn erg bezorgd”, zegt directrice Monique Degeling tegen RTL Nieuws.

Hania zit op de A.S. Talmaschool in Rotterdam-Crooswijk. Gisterochtend was een dag als alle andere. Groep 8 kreeg nog babybezoek: een juf die een paar weken geleden was bevallen, kwam haar kindje laten zien. Ook Hania was daar nog bij.

Ze vertrok rond 12.30 uur van haar school, waar ze haar docent vertelde dat ze een afspraak had met een orthodontist. Ze bleek geen afspraak te hebben.

Hania zou donderdagmiddag rond 15.00 uur thuis komen van school, maar ze kwam nooit aan. De familie heeft niets van haar gehoord. De politie heeft vannacht een Amber Alert verstuurd.

Lees ook  Familie is niet thuis omdat 3-jarige een kankerbehandeling krijgt. Buren renoveren stiekem hun woning.

De school heeft vanochtend de klasgenoten en hun ouders opgevangen. “We houden hoop op een goede afloop”, zegt Degeling.

Met kinderen gesproken
Rolf van den Berg, bestuurder van de koepel Kind en Onderwijs Rotterdam, zegt dat er in de klas van Hania met de kinderen gesproken is. “De ouders die daar behoefte aan hadden, hebben in de bibliotheek met elkaar gesproken. Het personeel is vanochtend vooraf met elkaar samen geweest. De meesten waren gisteren al op de hoogte van de vermissing.”

Voor vandaag stond een zomerfeest op de planning op school. “Die hebben we afgelast. Er zijn veel emoties te verwerken.”

De politie noemt de vermissing ‘zorgwekkend’. Hania heeft halflang donker haar en droeg op het moment van haar verdwijning een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak.

Lees ook  Syeda bevalt veel sneller dan verwacht: ziekenhuis eist 110.000 euro, anders mag ze baby niet meenemen

Een woordvoerder van de politie meldt dat ze na de verdwijning van het meisje de zaak zijn gaan onderzoeken. “Tijdens dat onderzoek begonnen wij ons grote zorgen te maken om haar welzijn”, zegt hij.

Chatcontacten gewist

Familieleden vertelden de politie over eerdere chatcontacten van Hania. Die bleken inmiddels gewist. Andere sporen en onderzoek maakten de zorgen om Hania alleen maar groter. De politie roept mensen op die ook maar iets weten over waar ze kan zijn om contact op te nemen.

Volgens de politie is het nog totaal onduidelijk waar ze zou kunnen zijn. Dat de politie ervoor kiest om de vermissing op deze manier bekend te maken – via een Amber Alert – betekent dat er gevreesd wordt dat ze in levensgevaar is.

Wie heeft Hania (12) gezien! Vermissing urgent en zorgwekkend!

Fietser in Groningen zwaargewond na aanval met bijtende vloeistof